Vanaf woensdag flinke voorraad Covid-vaccins
08 Jun 2021, 01:28
foto
Minister Amar Ramadhin tekent de schenkingsovereenkomst met Nederland. (Foto: Volksgezondheid)


Woensdag komen 90.000 doses AstraZeneca vaccin uit Nederland in Suriname aan. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft maandag een schenkingsovereenkomst getekend met Nederland.

Sinds afgelopen weekend mag iedereen vanaf 18 jaar een prikje halen. Hier is massaal gebruik van gemaakt. Mensen hebben uren in de rij gestaan om gevaccineerd te worden. De voorraad vaccins dreigde op te raken, waardoor eerder de vaccinatiecampagne in een lagere versnelling was geschakeld. 

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Nederland 750.000 AstraZeneca-doses levert aan Suriname. Aangekondigd was dat ook 50.000 Moderna-vaccins geschonken zou worden door Nederland. Die doses worden vervangen door AstraZeneca. Dat vaccin kan in tegenstelling tot Moderna op koelkasttemperatuur bewaard worden en is daardoor logistiek makkelijker in te passen in het Surinaamse vaccinatieprogramma.

Vorige week ontving Suriname zuurstofcontainers en persoonlijke beschermingsmiddelen. Er zijn ook medicamenten, medisch apparatuur en verbruiksartikelen. Vrijdag is een team van 22 medici, microbiologen en verpleegkundigen aangekomen in Paramaribo. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April