Chinese ambassadeur krijgt hoogste onderscheiding
08 Jun 2021, 02:54
foto
De Chinese ambassadeur, Liu Quan, heeft de hoogste onderscheiding gekregen van president Chan Santokhi. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft de scheidende ambassadeur van Volksrepubliek China, Liu Quan, de hoogste onderscheiding gegeven. Hij is benoemd tot drager van het Grootlint in de Ere-orde van de Palm. De afscheidsceremonie vond maandag plaats op het presidentieel paleis. De regering waardeert de diplomaat voor het uitzonderlijke werk dat hij in de bijkans drie jaren in Suriname heeft gedaan. Hij heeft zich ingezet om Suriname en China dichter bij elkaar te brengen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Ambassadeur Liu Quan heeft volgens het staatshoofd een enorme bijdrage geleverd aan de versnelde oplevering van het Wanica Ziekenhuis en de Beekhuizenbrug. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de capaciteitsopbouw door opleidingen die door de Chinese autoriteiten werden aangeboden. “Op sociaal gebied zijn uw inspanningen om de culturele banden te versterken prijzenswaardig. Ik herinner me in dit verband het innovatieve project The Chinese in me en de schoolbeker van de Chinese ambassadeurs”, merkte het staatshoofd op.

Een speciaal woord van waardering richtte president Santokhi voor de bijdrage in de vorm van donaties van persoonlijke beschermingsmiddelen en de 100.000 doses van het Sinopharm-vaccin door de Chinese autoriteiten in de strijd tegen het Coronavirus. “Er mag teruggekeken worden op een sterk strategisch partnerschap, gebaseerd op de gewaardeerde principes van wederzijds respect en begrip”, stelt president Santokhi.

Onder ambassadeur Liu Quan is een concrete samenwerking op verschillende gebieden, zoals gezondheid, infrastructuur, opleiding, capaciteitsopbouw, energie en cultuur, van de grond gekomen. Ook onderstreepte Santokhi het belang van het institutionele mechanisme van het China-Caribische Overleg, evenals het consistente beleid van opeenvolgende regeringen in Suriname bij het naleven van de One China Policy.

De ambassadeur zei dat hij met een tevreden gevoel uit Suriname zal vertrekken. Hij heeft genoten van de vriendelijkheid van het Surinaamse volk en spreekt zijn waardering uit voor het belang en het vertrouwen die president Santokhi en de regering van Suriname hechten aan het in stand houden van de bilaterale relatie tussen de bevriende naties. Ook waardeert hij het dat er onder leiderschap van Santokhi de verschillende etnische groepen worden herenigd met het oog op een duurzame politieke en sociale stabiliteit. Hij gelooft dat Suriname onder de huidige regering naar een economische stabiliteit zal gaan en dat mensenlevens verbeterd zullen worden. Suriname mag altijd op steun van China rekenen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April