SRD termijndeposito van 3 maanden tegen 20% rente jaarbasis
06 Jun 2021, 20:59
foto


Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om te beleggen in een SRD-termijndeposito (TD) van drie maanden tegen een rente van 20% op jaarbasis. Deze beleggingsmogelijkheid biedt de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan via de algemene banken. Hiermee wil de CBvS twee doelen bereiken. Er wordt cash en giraal geld afgeroomd om de wisselkoers verder te stabiliseren. Ten tweede wordt het beleggerspubliek een gunstig rendement geboden op een belegging in een SRD-instrument. Dit moet het beleggen in SRD stimuleren, melden de CBvS en de Surinaamse Bankiers Vereniging. 

Dit TD maakt deel uit van een pakket van wisselkoers stabiliserende maatregelen dat de CBvS in goede samenwerking met het ministerie van Financiën en Planning uitvoert. De overige maatregelen betreffen onder meer: retentieregeling gekoppeld aan beschikbaarstelling van vreemde valuta, valuta-interventies, afroming van extra liquiditeiten bij de banken, en de continuering van de invoer van cash US-dollar.

De algemene banken hebben hun medewerking toegezegd om het slagen van deze maatregel van de CBvS te waarborgen. De CBvS garandeert tevens dat zij de totale omvang van de aangetrokken belegging zal honoreren. Beleggers hebben tot en met 30 juni 2021 de mogelijkheid om uitsluitend via de algemene banken te beleggen in dit TD. Beleggingen kunnen gedaan worden met gebruikmaking van giro- en spaargeld bij de algemene banken, alsook via cash stortingen van SRDs.De CBvS en de algemene banken roepen het publiek op om maximaal gebruik te maken
van deze beleggingsmogelijkheid, die niet alleen een aantrekkelijk rendement oplevert maar ook zal bijdragen aan de verdere stabilisering van de wisselkoers.
Advertenties