Times-hoofdredacteur verbaasd over uitspraken Ramadhin
07 Jun 2021, 00:41
foto


Alirio Polsbroek, hoofdredacteur van Times of Suriname, is verbaasd over de reactie van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid die bedenkingen heeft over het onderzoek dat de krant wil verrichten naar sterftecijfers van personen die gevaccineerd zijn met AstraZeneca. Polsbroek om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat onderzoeksjournalistiek een van de taken is van de media.

Ook deskundigen die minister Ramadhin uitgenodigd had om deel te nemen in een Zoom-uitzending via diverse mediakanalen, hebben zaterdag hun vraagtekens geplaatst. Zij vroegen zich af hoe de krant onderzoek zal doen, terwijl medici zeer zorgvuldig alles nagaan. Polsbroek merkt op dat drie wetenschappers in de arm zijn genomen door de krant, twee Public Heath deskundigen en een sociale wetenschapper die regelmatig publiceert. Het gaat om een onafhankelijk onderzoek dat verricht wordt over gevallen die bij de redactie worden doorgegeven door relaties van personen die gestorven zijn, terwijl ze gevaccineerd waren.

Een week lang worden mensen al opgeroepen om gevallen te melden. Polsbroek zegt dat tot nu toe niemand officieel gereageerd heeft om aan te geven dat hun geliefde overleden is aan de bijwerkingen van het vaccin. Het onderzoek kan pas beginnen wanneer er meldingen komen, merkt de hoofdredacteur op. Indien het zover mocht komen dat het onderzoek plaatsvindt en zaken naar voren komen, zouden de autoriteiten zonder meer ook een reactie worden gevraagd, merkt Polsbroek op.

Door de kritiek van de minister en deskundigen is Times of Suriname niet van plan het voorgenomen onderzoek te staken. "We gaan door met de oproep aan mensen om gevallen te melden", zegt Polsbroek. Hij benadrukt dat het medium normale journalistieke taken uitvoert. Onderzoeksjournalistiek is een belangrijk onderdeel van het vak. "Wij kennen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en weten hoe de boodschap te brengen. Net als de overheid deskundigen raadpleegt, doet de krant dat ook", stelt de hoofdredacteur van de krant. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April