Alle 5 kandidatenlijsten verkiezing bij politie goedgekeurd
05 Jun 2021, 04:44
foto


Rudy Stijnberg, voorzitter van de commissie voor de verkiezing bij de Surinaamse Politiebond (SPB) en Politie Sportcentrale, zegt dat inmiddels vijf lijsten van elk van de twee bestuursverkiezingen zijn goedgekeurd. “Alles is goed verlopen.”

Er zijn vijf lijsten ingediend. Hij zegt dat in het begin niet alle kandidaten van een van de lijsten de benodigde informatie hadden verstrekt om te voldoen aan de gestelde eisen. Deze kandidaten waren per brief op de hoogte gesteld hiervan. Zij hebben dat intussen in orde gemaakt waardoor zij mogen meedoen aan de bestuursverkiezing.

Stijnberg zegt voorts dat het een landelijke verkiezing is waardoor de verkiezingscommissie bezoeken zal afleggen in de verschillende districten namelijk Nickerie, Coronie, Saramacca, Para, Brokopondo, Marowijne en Commewijne. In deze districten zullen coördinatoren worden aangewezen met toestemming van de regiocommandanten. De bedoeling was om komende week te beginnen met de bezoeken, maar vanwege de Covid-19 situatie zal dat mogelijk na de total lockdown gebeuren.  

Stijnberg heeft eerder aangegeven dat er veel belangstelling is voor deze bestuursverkiezing bij de SPB en Politie Sportcentrale. Hij had reeds bij de loting grote belangstelling gemerkt. De loting bepaalt welke plaats een lijst inneemt op het stembiljet. “De opkomst was best wel verrassend.” Volgens hem lijkt het een spannende bestuursverkiezing te worden.
Advertenties