Natte periode houdt nog 3 maanden aan
05 Jun 2021, 00:57
foto
Sukarni Sallons-Mitro, hoofd van de Meteorologische Dienst, houdt een presentatie over de weersverwachtingen. (Foto: CDS)


De Meteorologische Dienst Suriname (MDS) verwacht dat het de komende drie maanden meer zal regenen in Suriname. “Het zal natter zijn dan normaal”, zegt het hoofd van de Meteorologische Dienst, Sukarni Sallons-Mitro. De ministeries van Openbare Werken, Landbouw, Veeteelt & Visserij en Regionale Ontwikkeling en Sport hebben dit vrijdag meegedeeld op een gezamenlijke persconferentie over wateroverlast. 

Het hoofd van de MDS hield een presentatie over het weer en klimaat in Suriname. Aangegeven is dat er metingen van de gemiddelde neerslag zijn gedaan bij de meetpunten in de kustvlakte en in het binnenland. Op basis van metingen in maart, april en mei blijkt dat in de kustvlakte relatief natter is geweest dan het gemiddelde van vier jaren. In het binnenland heeft het juist minder geregend, concludeerde Sallons. Gezien de overstroomde gebieden in het binnenland, lijkt het alsof er meer neerslag is gevallen dan normaal.

De gebieden die te kampen hadden met wateroverlast of nog steeds in deze situatie zitten, hebben geen meteo-meetpunten. In die gebieden zou er mogelijk meer neerslag zijn gevallen met het gevolg wateroverlast. Op het station Leliëndaal is een maximaal maandtotaal aan neerslag van 567.6 millimeters (mm) genoteerd voor de kustvlakte, terwijl er op het station Amatopo in het zuiden van Suriname een maximaal van 746.8 mm neerslag is gemeten. “Wanneer er plaatsen zijn waar de Meteorologische Dienst geen meetpunten heeft en deze hoeveelheid neerslag valt, dan kunnen sommige gebieden wel wateroverlast ondervinden”, geeft Salons aan.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April