Hoofdbestuursverkiezing VHP uitgesteld
04 Jun 2021, 12:27
foto


De verkiezing van het VHP-hoofdbestuur die in juli gehouden zou worden, is uitgesteld. Dit besluit is vandaag genomen door de top van de partij, op basis van de bepaling in het huishoudelijk reglement en de statuten van de partij. Door de Covid-situatie is er sprake van buitengewone omstandigheden. Voor het eerst in de geschiedenis van de oranjepartij is de verkiezing op basis van overmachtssituatie uitgesteld.

Binnen zes maanden na beëindiging van de overmachtsperiode, zal het partijcongres gehouden worden voor de verkiezing van het hoofdbestuur. Met de verlenging van de zittingsperiode van het hoofdbestuur, zal ook de verkiezing van het Congresbestuur, de Adviesraad en de Jongerenraad worden uitgesteld.

Dit besluit is genomen op basis van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand in verband met de Covid-19 pandemie en de getroffen maatregelen door de regering ter bescherming van de volksgezondheid. Er is ook deskundig advies ingewonnen en de leden van het partijcongres zijn geraadpleegd.
Advertenties