Ramadhin: Binnen 6-8 weken daling Covid-infecties
04 Jun 2021, 00:57
foto
Uit deze cijfers gepresenteerd door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid blijkt dat in de leeftijdsgroep van 30-39 jaar de meeste besmettingen voorkomen.


Tot nu toe is 15% van de samenleving met de eerste dosis AstraZeneca gevaccineerd tegen Covid-19. 3% is volledig gevaccineerd. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft donderdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat een grootscheepse campagne gevoerd zal worden. Binnen 6 tot 8 weken verwacht de bewindsman een significante daling van het aantal infecties, opnames en sterfte.

De regering heeft besloten dat eenieder vanaf 18 jaar in aanmerking komt voor een vaccin. Uit statistieken blijkt dat jonge mensen ook besmet worden met de Manaus-variant. De groep tussen 30-39 jaar is de grootste (23.8%) die besmet is met het virus. 19.7% van personen tussen 20-29 jaar is besmet. Mensen die hun tweede prik moeten krijgen, is gevraagd om even te wachten tot 12 weken, in plaats van 10. Zo kunnen meer mensen de eerste prik krijgen.

Volksgezondheid heeft een voorraad van 18.600 doses AstraZeneca. Midden volgende week worden 40.000 doses uit Nederland verwacht. Later volgen nog 50.000 Moderna en 500.000 tot 750.000 AstraZeneca. Ook worden vaccins tegemoet gezien van Covax en China. Bij aankomst van de grote lading vaccins zijn de uitbreidingsmogelijkheden van minimaal 7.000 doses per dag. Dit weekend is het mogelijk om zich op diverse plekken te laten vaccineren.

Het percentage positieven is op dit moment boven de 45%. Dit percentage moet onder de 10%.

Uit Nederland komen later op de dag 22 medische zorgverleners om te helpen met de beheersing van Covid-19. Er is reeds materiaal aangekomen in Suriname, waaronder ook zuurstofmachines voor de productie van eigen zuurstof. Nederlandse technici zijn al begonnen met het opzetten van de machines en het trainen van Surinamers. Intussen worden in de Kamer van Koophandel en Fabrieken ook zuurstofbehoeftige patiënten opgevangen. Er zijn 88 plekken gecreëerd. De Intensive Care bedden in Mungra Medisch Centrum, Regionaal Ziekenhuis Wanica, Diakonessenhuis, St, Vincentius Ziekenhuis en 's Lands Hospitaal worden opgebouwd zodra equipment en zorgpersoneel beschikbaar zijn.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April