Mexico vliegt medische ventilatoren naar Suriname
03 Jun 2021, 22:38
foto
De Mexicaanse en Surinaamse delegatie tijdens een ceremonie op de Johan Adolf Pengel luchthaven donderdag. Mexico heeft twee medische ventilatoren overgevlogen naar Suriname. (Foto: CDS)


Mexico heeft eerder op de dag twee medische ventilatoren geleverd aan Suriname. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Busisness en Internationale Samenwerking (Bibis), deelde in De Nationale Assemblee mee dat het gaat om een donatie ter waarde van US$ 650.000. De donatie is door Mexico naar Suriname gevolgen. Op de Internationale Luchthaven was er een korte ceremonie. Diverse landen helpen Suriname om de Covid-situatie beheersbaar te maken.

Een delegatie van het Mexicaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AMEXID) is naar Suriname afgereisd voor de schenking van de twee medische ventilatieapparaten. De delegatie bestaande uit de Executive Director van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas, Director General Mesoamerican Project Gloria Sandoval Salas, Consultant Carlos Alfredo Sánches Barón, Brigadier-Generaal Manuel Alejandro Velazco Villanueva en de crewmembers van de Mexicaanse Luchtmacht, heeft de schenking gedaan namens de Mexicaanse overheid.

Bij aankomst op de luchthaven is de delegatie opgevangen door de directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van Bibis, Luziano Truideman en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. Verder waren ook aanwezig de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, onderdirecteur van Volksgezondheid Tania Sanrochman-Kioe A Sen en Henk Esajas Honorair Consul van Mexico in Suriname. De schenking doet Mexico aan Suriname om de gezondheidssector verder te versterken en zo beter bewapend te zijn in de strijd tegen de Covid-19 pandemie.

Tijdens de ceremonie onderstreepte Truideman het belang van de samenwerking tussen Suriname en Mexico. Volgens hem is internationale samenwerking en solidariteit in de Covid-19 pandemie cruciaal om het virus effectief aan te pakken. Hij spreekt zijn waardering uit naar de Mexicaanse overheid en de gemeenschap voor de donatie. “Deze ventilatieapparaten zullen zeker ingezet worden voor hen die het dringend nodig zullen hebben in de strijd tegen Covid-19”, zegt Truideman. Ook zijn collegadirecteur van Volksgezondheid Ramsukul sprak zijn waardering uit. “De donatie is op de juiste tijd gekomen. Wij van de medische sector zijn erg dankbaar voor de geste. Wij zijn dankbaar voor elke donatie die we van buiten krijgen omdat het ervoor zorgt dat we beter kunnen werken”, laat Sukul optekenen via de Communicatiedienst Suriname.

De uitvoerend directeur van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas geeft aan, dat vanaf het moment dat het Coranavirus verspreid werd in Latijns-Amerika, Mexico is overgegaan tot het bieden van hulp aan de landen in de regio. “Deze donatie is bedoeld om levens te redden, vooral de levens van de meest kwetsbaren”, legt Carrillo Cubillas uit. De medische hulpmiddelen zijn vervaardigd met Mexicaanse technologie en talent, die zijn aangepast aan de technische eisen van elk land, zoals Suriname.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April