Sabajo: Eurowarte heeft dringend hulp nodig
03 Jun 2021, 11:17
foto
Assembleelid Claudie Sabajo op de Marowijnerivier.


Assembleelid Claudie Sabajo (NDP) heeft zich georiënteerd in het dorp Eurowarte waar zeven gezinnen besmet zijn met het coronavirus. Er zijn mensen in het dorp die al een maand rondlopen met symptomen. Kapitein Jona Gunther doet een dringend beroep op de regering om de mensen te voorzien van voedsel.

"Veel gezinnen liggen plat en hebben geen eten en medicamenten. Ze lijden honger. Ik heb gelijk contact gemaakt met districtscommissaris Hunswijk. Hij heeft aangegeven dat hij 2.000 voedselpakketten heeft aangevraagd voor inheemse dorpen in Marowijne", zegt Sabajo in gesprek met Starnieuws.

In het dorp leven de mensen voornamelijk van visvangst en het verkopen van goederen in St. Laurent. De mensen hebben nu geen inkomsten. "Mijn hart bloedt omdat het volk honger heeft. Ik heb ter plekke gezinnen aangetroffen die niks te eten hebben. Er moet zo snel mogelijk hulp worden geboden aan de mensen om de Inheemse gemeenschap te redden. Het Covid-team, NCCR, BOG moeten naar het gebied uitrukken", zegt Sabajo. Juist in deze situatie is gezond voedsel nodig.

"Tegelijkertijd moet ik aangeven dat niet alleen de Inheemse dorpen maar alle huishoudens in Marowijne voorzien moeten worden van voeding. Ik hoop niet dat het een eenmalig gebaar zal zijn maar dat dit continue plaatsvindt totdat de burgers sterk genoeg zijn om weer te voorzien in hun levensonderhoud," stelt Sabajo.
Advertenties