'Bordo' tekent contracten voor schenken voedselpakketten
03 Jun 2021, 03:43
foto
Joël ‘Bordo’ Martinus, hoofdbestuurslid van de ABOP, tekent een contract met Eleonora Francis voor het verstrekken van voedselpakketten een jaar lang. (Foto's: René Gompers)


ABOP-hoofdbestuurslid Joël ‘Bordo’ Martinus heeft met een aantal bewoners op Pontbuiten een contract getekend. Francis ‘Sieske’ Eind, de seniorenburger die vorige week op Pontbuiten tijdens het uitdelen van pakketten op de berm is gevallen, gaat hij 3 jaren lang van een levensmiddelenpakket voorzien. Eleonora Francis gaat een jaar lang pakketten ontvangen. Deze seniorenburger was in de goot gevallen. Ook Rimausia Doedoe (19), een blinde moeder, mag een jaar lang op pakketten rekenen. Bordo gaat volgende week woensdag terug met SRD 5.000 en een contract van vijf jaren voor haar baby.

Het uitdelen van pakketten op Pontbuiten een week geleden, was behoorlijk uit de hand gelopen. De organisatie had moeite om de menigte in bedwang te houden. Een oudere vrouw is daarbij in een goot gevallen. Nadat het sein gegeven was op de plek te verlaten en de karavaan wegtrok, is de hoofdtruck beklommen door mensen die toch nog een ‘kleinigheidje’ wilden bemachtigen. De achterste bestelwagen is leeggeplunderd door zowel volwassenen als kinderen. Ook hier is er weer een seniorenburger gevallen. Dit keer op de modderige berm. Een meisje heeft op scherven getrapt. Omstanders hebben geprobeerd de scherven uit haar voet te halen.

Bordo is nog op zoek naar het kind om ook haar leed te compenseren. Zij woont niet op Pontbuiten maar ze zal ook thuis bezocht worden, geeft de organisatie aan. Martinus geeft aan dat hij gewacht heeft om de stap te maken. Hij vindt het nog steeds erg dat zaken zo uit de hand zijn gelopen, geeft hij aan. Hij merkt op dat anderen al bij ‘Sieske’ zijn geweest om notitie te nemen en een voedselpakket te schenken. Dat stelt hij op prijs. Hij voegt er aan toe: “maar het lijkt alsof men nu pas heeft ontdekt dat mensen het moeilijk hebben op Pont.”


Francis ‘Sieske’ Eind zal drie jaar lang een levensmiddelenpakket ontvangen.

'Sieske' is overladen met een heel groot pakket aan levensmiddelen. Er zijn veel handen nodig om de goederen te verplaatsen. De vrouw die slecht ter been is, is blij met het driejarige contract. Ze raakt emotioneel en kan niet uit haar woorden komen. “Bedankt, iedereen bedankt,” zegt ze eindelijk. Alleen met ‘Sieske’ is er een contract van drie jaren getekend, met de 13 anderen van een jaar.  De pakketten zijn thuis bij de mensen geleverd. De contracten zijn daar ook getekend. Met de handeling is een nieuw begin gemaakt met het pakkettenproject van de ABOP.  

“Pakketten zullen nu aan huis geleverd worden, alleen aan de mensen die zich hebben geregistreerd,” deelt Bordo mee. “Er is veel kritiek geweest. Nu zal het gedaan worden zoals men heeft voorgesteld. Ik wilde geen chaos, ik wilde alleen maar helpen. Het land heeft al genoeg problemen.” Er zullen geen nieuwe contracten worden afgesloten, benadrukt Bordo. “Tenzij iemand echt hulp nodig heeft zoals de gevallen die we vandaag hebben gezien.” Na Pontbuiten komen andere buurten aan de beurt. Commewijne en Marowijne vanaf het weekend.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March