Staatsolie schenkt 150 zuurstofflessen voor covid-zorg
02 Jun 2021, 23:11
foto
Enid Bergval, Manager Corparate Communication van Staatsolie (links), heeft de zuurstofflessen overgedragen aan AZP. (Foto: Staatsolie)


Staatsolie heeft 60 zuurstofflessen, een derde levering van 150 zuurstofflessen, aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo geschonken. De zuurstof is bestemd voor Covid-patiënten die worden opgevangen in de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

De regering heeft landelijk code paars afgekondigd voor het land en code zwart voor de zorginstellingen. De Covid-situatie is onbeheersbaar op dit moment. Bovenop het tekort aan bedden kampte de Covidzorg vorige week ook met een dreigend tekort aan zuurstof om toe te dienen aan Covid-patiënten die in ademnood verkeren.

Staatsolie zegt het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te zien om bij te dragen aan een gezonde samenleving en koos ervoor verlichting te bieden middels het voorzien in de zuurstofbehoefte van de patiënten.
Het bedrijf zegt graag zorg te dragen voor het optimaliseren van de covidzorg, maar vraagt de gemeenschap om de geldende maatregelen en protocollen strikt na te leven. Vaccineren is de duurzame oplossing om uit de pandemie te geraken.
Advertenties