Column: Politieke Borrelpraat 664
30 May 2021, 22:44
foto
De chaos op Pontbuiten tijdens het verdelen van pakketten door ABOP-topper Joel 'Bordo' Martinus.


"Heren, echt, dit was niet de week van Kurtis, meisje Neuz, Piekee of Pakietoow, maar de week van Bordoow."
"Yeaah, Bordoow stal de shoow."
"Geen roadshow, maar een ‘plunder-mi-pakket-show'."
“Dat was om de honger te stillen die de vorige regering bij het volk heeft veroorzaakt.”
"Nou, ik zag allesbehalve ondervoede vrouwen en kinderen elkaar bijkans vertrappen om een truck te plunderen."
"En toen de volkswoede hierover op de social media losbarstte en vooral de aanstichter van deze schaamteloze vertoning flink bekritiseerd werd, kwam meneer de Macho met dikgouden halsketting in beeld om wat liflafexcuses uit te kraaien."
"En ik sjek sjorrie, sjorrie, sjorrie, want ik wilde keen kaos."
"Jopie-popi gaf het arme volk in de jaren zestig van de vorige eeuw ook gratis haring en bokking. Dat was de 'be-deeling'."
"Maar zeg eerlijk: zo kweek je jouw stemkudde. Je leert ze vis bedelen en niet zelf leren vissen. En tot de dag van vandaag den suma dati e pina."
"Ik las hierover een schitterend artikel op Sterrrennieuws van ene Glenn San Kat Singi."
"Wacht even, was dat niet die sympathieke ex-minister van Onderwijs uit het begin van de jaren tachtig?"
"Klopt, hij had zo een vervaarlijke snor, we noemden hem 'Snorrie'?"
"Toen was onderwijs nog 'onderwijs'. De laatste decennia is het verworden tot 'onwijs', nu is het thuis op afstand leren en 'gratis overgaan', zoals mijn kleinzoon dat noemt."
"Nou, de eerste alinea van het artikel van Glenn San Kat pakte me al, helemaal waar, recht voor z’n raap. Lees wie er de afgelopen 70 jaar van dit mooie en veelbelovende volk gewoon verarmde bedelaars hebben gemaakt."
"En nu zitten we met code paars vanwege die oncontroleerbare covidverspreiding. We gaan drie weken in lock down."
"En toch hebben mensen tijd om rond te bazuinen dat ze tegen vaccinatie zijn."
"Dat is toch hun goed recht?"
"Tuurlijk, Je laat je gewoon niet vaccineren en je drinkt maar je alternatieve brouwseltjes. Klaar toch? Maar waarom moet je dat van de daken schreeuwen? Zo opdringerig. Je stoort en verstoort anderen."
"Die afkondiging van de total lockdown lijkt me op paniekvoetbal: eerst de beslissing gisteren nemen om dan vandaag maar te gaan vergaderen en te evalueren en te soebatten om morgen de verdere uitwerking van de lockdown aan de burgerij door te geven."
"Dit is geen total lockdown, maar een 'total dom-down'."
"Ze gaan doen tot de burgerij die hele lockdown aan z’n laars lapt, wat vele politiek bevoorrechten de afgelopen periode al overduidelijk deden met hun huisfeesten en andere uitspattingen."
"En terecht komt die Yogi-babu op voor de landbouwers, die zelfs niet langs de weg meer mogen verkopen. Wat een onzinnige situatie is dat."
"En midden in dat oprukkend virus en de overvolle ziekenhuizen met zuurstoftekorten, gaan twee toppers uit dat COVID-team met ontslag."
"Klopt. En volgens de social media komt dat omdat er niet naar hun deskundige adviezen geluisterd wordt."
"En ook het ziekenhuispersoneel is het beu, bah en zat dat hun personeelsbelangen sinds oktober vorig jaar maar niet in orde gemaakt kunnen worden."
"Ja, maar er is geen geld, die vorige regering heeft ons…."
"Laten we nou eens een keer verdorie grondig ophouden met te ouweh*&% over de crisis die die vorige regering ons heeft achtergelaten."
"Maar dat is toch zo?"
"Stel me deze vraag nooit meer, heb je gehoord, nooit meer! Ik word hier boos om! Natuurlijk is het waar, maar wat heeft deze regering er na bijkans een jaar van gebrouwen?"
"De crisis nog erger gemaakt."
"Welnu! Plus het vertrouwen bij vooral het beter geschoold deel van de stadsbevolking grondig verspeeld met dat onderling geregel en bevoordeel van de club van family and friends."
"Nu wordt de verlichting in juni, of juli beloofd. Foute zaken zullen worden teruggedraaid. Een Grondminister blijft met verlof geparkeerd, maar pas als men nierdialyse patiënten naar huis stuurt, wordt er snelsnel een regeling met de schuldeiser getroffen om een aflossing van 400.000 euro te doen, zodat de mensen verder gedialyseerd kunnen worden."
"Maar er is wel grif geld om een of ander paradeHaan 14.000 euro salaris per maand te betalen om een meer dan 20 jaren verlieslatend luchtvaartbedrijf met 2 miljoen euro subsidie per maand winstgevend te maken."
"Ik heb geen bezwaar tegen drie weken lockdown, maar dan moet dat eerst goed worden georganiseerd, voor een ieder gelden en moet er zichtbaar in alle wijken, rijke of arme, gepatrouilleerd en opgetreden worden tegen overtreders."
"En die overtreders worden ter plekke beboet met minstens 1000,- srd per persoon, zo niet: een paar dagen hechtenis is een van onze beroemde COVID- arrestantencellen. Dan mag je daar zelf je kleren gaan wassen en te drogen leggen op de celvloer."
"En als je overtreders brengt naar de zaal in het politiecentrum, moet men daar z’n snater houden en geen lawaai maken, anders 100 srd boete erbij."
"Ach, allemaal betweterig gezeur van jullie."
"We zeuren niet. We hebben echt genoeg van dit onmachtig gezag van kletskoekpolitici. Er komt alleen geklets, hol gezwam uit, vol met: 'we zullen, we gaan, we willen, we gaan gaan en zullen willen.'"
"Ach, blijven jullie steeds klagen, al 70 jaar lang, over deze politici, maar bij elke verkiezing laten jullie je weer, zelfs etnisch opjutten als kippen zonder kop en stemmen jullie weer eens stomslimdom."
"En al gauw na de verkiezingen klagen we steen en been en gaan we op straat schreeuwen dat we moe zijn."
"Zelfs een ezel stoot zich over het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen, maar zo te zien: 'we the voters, dong moro buriki'. We stoten ons vele malen aan dezelfde steen."
"We stemmen steeds op wie we niet moeten stemmen en stemmen steeds niet op wie we wel moeten stemmen."
"En wij hier in deze bar zijn daar geen uitzondering op. Proost heren."

Rappa
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April