Zuurstof uit Frans-Guyana zojuist aangekomen bij INGAS
30 May 2021, 15:04
foto
De zuurstofbehoefte van de ziekenhuizen is toegenomen door het stijgende aantal Covid-besmettingen. (Foto: Ranu Abhelakh)


Ziekenhuizen zullen maandag volledig voorzien zijn van medisch zuurstof. Om het dreigende tekort af te wentelen heeft INGAS via Frans-Guyana eenmalig zuurstof aangekocht. De tank met zuurstof is zondagmiddag uit Kourou aangekomen in Paramaribo, deelt Roger Hogenboom van INGAS mee aan Starnieuws. 

Door een samenloop van omstandigheden was er onvoldoende medisch zuurstof om de ziekenhuizen volledig te voorzien. INGAS heeft contact opgenomen met de Frans-Guyanese zuurstoffabrikant voor de spoedaankoop.

Afgelopen zaterdag is een lege tank container naar Kourou gestuurd om te hervullen, deze is rond 13.00 uur zondag gevuld teruggekomen bij INGAS.

De container wordt overgezet op de INGAS trailer. (Foto: INGAS)

Dit traject had vele logistieke uitdagingen waarbij de nodige support is gekregen van Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Franse ambassadeur Antoine Joly en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Busines en Internationale Samenwerking.

"Wij benadrukken dat INGAS en de overige leveranciers voldoende in staat zijn om de ziekenhuizen te voorzien, zoals wij gedurende deze gehele covid-periode reeds hebben gedaan", zegt Hogenboom.
Advertenties