Wedstrijden WK-voorronde vinden zoals gepland plaats
30 May 2021, 07:31
foto
SVB-voorzitter John Krishnadath


De wedstrijden van de WK-voorronde zoals gepland zullen normaal voortgang vinden. Alle protocollen en voorzorgsmaatregelen zijn afgestemd met de overheid, verantwoordelijken, technische staf, de spelers en alle overige betrokkenen. Op vrijdag 4 juni speelt de nationale selectie in het Franklin Essed stadion tegen Bermuda, zegt de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, John Krishnadath.

Het team van Bermuda arriveert op 1 juni in Suriname. Ook deze spelers gaan onmiddellijk na aankomst in een bubble met strikte regels. Na de wedstrijd van 4 juni vertrekken op 5 juni beide teams richting de VS voor de volgende wedstrijden. Het team van Suriname reist door naar Chicago waar de wedstrijd tegen Canada zal plaatsvinden.
 
Zowel de spelers als het team rondom de spelers zitten in de bubble en zijn dus afgezonderd om contact van buitenaf  uit te sluiten. Dit om de kans op Covid-besmetting tot het minimale te beperken. Ook zal er vanwege de Covid-maatregelen, getroffen door de overheid, geen publiek worden toegelaten tot de spelers en degenen die betrokken zijn bij de nationale selectie.

De Wereldvoetbalbond, de FIFA heeft ook om garanties van de overheid gevraagd. De gezondheidsveiligheid van de spelers en staf moeten gegarandeerd zijn. De bubble waarin spelers en staf verblijven, trainen en uiteindelijk spelen moet veilig zijn. De FIFA moet ook geregeld op de hoogte worden gesteld van de ontwikkelingen rond Covid in Suriname, zegt Krishnadath in gesprek met Starnieuws. 

Na de wedstrijd van 4 juni zal er ook geen persconferentie zijn na afloop. Nagegaan wordt hoe via Zoom of een ander  platform een virtuele ontmoeting georganiseerd wordt. Krishnadath doet nogmaals een beroep op de pers, familie en anderen om geen persoonlijk contact te maken met de spelers. De veiligheidsvoorschriften zijn zeer streng en moeten door eenieder nageleefd worden.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April