Politie-informatie over twee verkeersdoden
29 May 2021, 23:11
foto


Wikash Algoe (36) en Audi Zeegelaar (28) hebben vrijdag door twee afzonderlijke verkeersongevallen het leven gelaten.

De politie Public Relations deelt mee dat Algoe overleed nadat een containertruck in botsing kwam met stilstaande voertuigen ter hoogte van de begraafplaats te Catharina Sophia in het district Saramacca. De politie van Groningen trof het slachtoffer in kritieke toestand aan. Met de ambulance van de RGD-poli van Tijgerkreek werd Algoe voor medische hulp vervoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onderweg naar de ziekeninrichting kwam het slachtoffer te overlijden.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat Sewkoemar S. (47) die de containertruck bestuurde over de Oost-Westverbinding reed.Ter hoogte van de begraafplaats kwam de truckbestuurder in botsing met een voertuig dat op de weg stond geparkeerd. Door de harde klap kwam het stilstaande voertuig tegen de lijnbus aan. Algoe die op dat moment voor zijn bus stond, kwam te vallen, waardoor het voertuig over hem heen rolde en tegen een andere stilstaande auto aankwam.

Na de botsing werd Sewkoemar S. door omstanders aangevallen en er werden slagen toegebracht op het lichaam. Eén van de omstanders, André S. (52) is aangehouden. Aan de opsporing en aanhouding van de andere omstanders die de truckbestuurder ook aanvielen, wordt gewerkt.

Volgens verklaring van Sewkoemar S. reed hij over de weg en merkte op dat er tegenliggers aankwamen. Hij remde af maar merkte op dat zijn remmen het niet deden. Het voertuig slingerde daarbij van het wegdek en kwam in botsing met de stilstaande voertuigen. De veroorzaker is in het bezit van een geldig Surinaams Rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het ontzielde lichaam van Wikash Algoe is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder na medische behandeling op de RGD-poli is voorgeleid en heengezonden.

Motorfietser omgekomen
Audi Zeegelaar, die op de motorfiets was, is aangereden door een personenauto op de kruising van de Licania- en de Oewanastraat. De politie van het bureau Flora trof Zeegelaar liggend naast zijn motorfiets op het wegdek aan. Enkele meters verder bevond zich op de westelijke berm van de Fajadjanstraat een grijs voertuig, waarin de 60-jarige autobestuurder Ricardo R. bekneld zat. Met behulp van de brandweer werd hij uit zijn benarde situatie bevrijd en was moeilijk aanspreekbaar.

Volgens het voorlopige politioneel onderzoek reed de motorrijder Zeegelaar over de Licaniastraat. Hij kwam vanuit de richting van de Mattonshooplaan en ging naar de Marowijnestraat. De autobestuurder Ricardo R. reed kort voor de aanrijding over de Oewanastraat, komende vanuit de richting van de Langagrasiestraat. Op de kruising van de Oewana- en de Licaniastraat reed de autobestuurder het kruisingsvlak op zonder voorrang te hebben verleend aan de motorfietser met als gevolg de aanrijding.

Het ambulancepersoneel constateerde bij aankomst dat de motorrijder geen teken van leven meer vertoonde. De ingeschakelde arts stelde de dood formeel vast. De autobestuurder werd voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo.

Ricardo R. werd voorgeleid, waarbij zijn rijbewijs na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie is ingevorderd. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk en zijn beide ter herkeuring in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de verkeersunit van regio Paramaribo.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April