Jogi: Regering moet besluit over groenten en fruit heroverwegen
30 May 2021, 00:00
foto


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de regering het besluit over het verkopen van groenten aan de samenleving opnieuw moet overwegen. Landbouwers moeten in staat gesteld worden hun producten te oogsten en te verkopen. Net als supermarkten, bakkerijen, slagerijen en bouwmaterialenzaken op maandag, woensdag en vrijdag open zijn, moet dit ook gelden voor groenteverkopers, zegt Jogi in gesprek met Starnieuws.

De samenleving heeft groenten en fruit nodig net als brood, melk en andere producten. Juist in deze tijd moeten mensen verse groenten en fruit. De markten zijn gesloten en mensen mogen ook niet langs de straten hun waar ten verkoop aanbieden. Jogi vindt dat ons belangs en groentezaken gewoon open moeten kunnen. Mensen kunnen toestemming krijgen om met hun groenten de drie dagen in de week aan de poort te verkopen, waardoor consumenten ook niet op straat hoeven te gaan.

Jogi voert aan dat landbouwers al enorme verliezen lijden door de aanhoudende regens. Van veel boeren zijn complete aanplanten verwoest. Investering, tijd en moeite zijn voor niets geweest. Door de hele Covid-situatie waren de inkomsten van de boeren verminderd. Hoewel er een fonds beschikbaar is, zullen velen toch geen hulp krijgen. Groenten en fruit die niet geoogst kunnen worden, zullen verloren gaan. Het besluit is ondoordacht, vindt Jogi en het moet worden herzien.

Het Assembleelid verwacht dat zondagavond tijdens de persconferentie waar ingegaan wordt op de lockdown, de correctie van het besluit ook moet komen. Als het besluit niet wordt teruggedraaid, zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Heel veel landbouwers klagen over de situatie en zullen dit niet accepteren.
Advertenties