Miskin: Hooghart geeft vertekend beeld situatie CLO
30 May 2021, 00:58
foto
De overeenkomst die in juni 2020 is getekend met de vorige regering. Dit is goedgekeurd in de Raad van Ministers met 50% verhoging van de loonreeks van 2018.


Het CLO-Collectief stoort zich eraan dat vakbondsleider Ronald Hooghart steeds een verkeerde voorstelling van zaken geeft aan de samenleving. Hooghart beweerde op een persconferentie donderdag dat het de regering is die de CLO bezig is te verdelen en daarbij de ondersteuning geniet van de groep onder leiding van Michael Miskin, de trekker van CLO-Collectief. Miskin zegt in gesprek met Starnieuws dat het gaat om een intern conflict binnen de organisatie, waar de regering part noch deel aan heeft.

Het CLO-Collectief werd niet eens uitgenodigd door de regering om deel te nemen aan gesprekken met de vakbeweging. Nadat er twee vonnissen zijn gekomen, waarbij de rechter duidelijk gesteld heeft dat het om twee partijen gaat en geen van ze zich mag uitgeven als de vertegenwoordiger van de CLO, is het Collectief weer uitgenodigd door de regering. Al die tijd sprak de regering verder met de partij Hooghart. Dat de CLO-voorzitter niet apart is uitgenodigd door de regering, komt omdat een verzoek daartoe was gedaan bij de regering om als Ravaksur uitgenodigd te worden, in plaats van als aparte vakcentrales. "Dit heeft niks te maken met voortrekken van het CLO-Collectief", benadrukt Miskin.

"Hooghart pretendeert steeds dat hij de CLO is," merkt Miskin op. "Maar de uitspraak van de rechter is duidelijk daarin. Hij kan geen rechtshandelingen plegen namens de CLO", stelt de vakbondsleider. Hij vraagt zich ook af hoe Hooghart van plan is de regering naar de rechter te slepen zonder het Collectief. Wat betreft de belangen van de ambtenaren, vindt het Collectief dat de regering moet uitvoeren wat is overeengekomen.

Miskin legt uit dat er in 2019 en 2020 een overeenkomst is gesloten met de regering. Op basis hiervan moet nog 3 x SRD 500 betaald worden en ook het verschil in vakantiegeld. Totaal komt het neer op 5 maanden. In de tussentijd kan er onderhandeld worden over een nieuwe overeenkomst. In principe is een loonsverhoging van 50% afgesproken, maar gezien de inflatie en de aanpassing van de wisselkoers van SRD 7.52 voor de US$ naar nu SRD 21, is dit percentage al achterhaald, merkt Miskin op.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April