NDP: Regering pak Covid-19-situatie anders aan
29 May 2021, 14:45
foto
Op een persconferentie heeft de NDP-fractie de regering opgeroepen de algehele Covid-19-situatie anders aan te pakken. (Foto: René Gompers)


De NDP-fractie heeft de regering opgeroepen om de strijd tegen het coronavirus anders aan te pakken. De president moet de leiding overnemen van de vicepresident en de minister van Volksgezondheid, er moet beter worden gecommuniceerd over de situatie, er moet meer keus zijn voor vaccinaties dan AstraZeneca alleen,  en bovenal: het vertrouwen moet worden hersteld. Het is de schuld van de regering met haar ‘bruya’ beleid en het overtreden van de Covid-19-maatregelen door regeringstoppers, dat de situatie niet serieus wordt genomen en nu is verergerd, stelt de paarse partij.

 
Fractieleden Ashwin Adhin en Jennifer Vreedzaam, NDP-ondervoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, arts Humphrey Hasrat en woordvoerder Ricardo Panka, hebben vrijdag in Ocer op een persconferentie de visie van de paarse partij over de Covid-19-situatie gepresenteerd. Zij hebben ook oplossingsmodellen aangeboden om de situatie beheersbaar te maken. De kern was "maximalisatie van de coördinatie, van de infrastructuur (zoals manschappen, middelen en infrastructuur) van de vaccinatie opties (meerdere merken vaccins) en van de communicatie." De NDP vindt dat de regering niet goed genoeg communiceert over hoe ernstig de zaak is en de noodzaak van de maatregelen.   

Een paar uren later heeft president Chan Santokhi persoonlijk meegedeeld dat het land in code paars zit en de zorgintstellingen in code zwart. Het komt erop neer dat het virus niet meer onder controle is en de ziekenhuizen niet meer in staat zijn de golf de baas te zijn. Er is op de eerste plaats niet genoeg personeel om de besmette personen die er ernstig aan toe zijn te verplegen. Faciliteiten die ontbraken worden ondertussen bijgevuld en aangevoerd uit het buitenland zoals zuurstof en zuurstofmachines.

Santokhi heeft ook aangekondigd dat de communicatie er anders zal uitzien en opgevoerd zal worden. Ook wordt er gekeken naar meerdere merken vaccins. Ondertussen zijn er meer dan een half miljoen vaccins toegezegd uit Nederland en China. De regering is ook bezig met Rusland en Cuba. De president heeft het volk opnieuw opgeroepen zich te vaccineren. Hoewel er voor de komende twee weken een total lockdown geldt, mogen de mensen zich wel gaan vaccineren. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April