Hooghart wil regering naar het gerecht slepen
28 May 2021, 02:11
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, tijdens een persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), gaat naar de rechter stappen om gedaan te krijgen dat de overheid overgaat tot het uitbetalen van de twk (terugwerkende kracht) aangeplakt aan het salaris. Bij het aantreden van de regering-Santokhi is de twk die de landsdienaren naast hun salaris kregen, in juli stopgezet. Als voorbeeld geeft hij aan dat een interieurverzorger SRD 2.500 ontvangt. Hiernaast kreeg de persoon een twk van SRD 625 die door de regering is stopgezet.

De vakbondsleider heeft dit donderdag bekendgemaakt op een CLO persconferentie dat er geen andere keus is dan de gang naar de rechter. Hooghart zegt dat het om meer dan een kwart van het salaris gaat die de ambtenaren nog moeten ontvangen. “Wanneer de president nu zegt dat hij met besparingen de mensen een koopkrachtversterking gaat geven, hebben we daarmee geen moeite. Maar we staan erop dat die twk wordt aangeplakt aan het salaris en die 25 procent daarop komt. Ik breng de regering naar de rechter, ik heb de advocaat al gesproken,” stelt Hooghart. Volgens hem heeft de overheid door het niet uitbetalen van de twk de afgelopen 10 maanden meer dan SRD 100 miljoen bespaard.

De vakbondsleider meent dat de regering bezig is de CLO te verdelen en zij daarbij ondersteuning geniet van de groep onder leiding van Michael Miskin. “Daarom den lantiman no e kisi a moni”. Hij geeft als voorbeeld dat de CLO enkele weken geleden is uitgenodigd voor een gesprek met de regering. “En een dag ervoor hebben ze de boodschap gestuurd dat het niet doorgaat en er wordt nog een datum bepaald. Daarop heeft de regering ons uitgenodigd als Ravaksur, niet als CLO”.

De regering probeert volgens Hooghart andere antwoorden los te krijgen van Ravaksur. Hij blijft vastberaden bij de eis van twk aanplakking op het salaris en de 25 procent verhoging. “Dat is wat we zijn overeengekomen, ook met de regering. En daar houden wij ons aan,” zegt Hooghart. Als de regering volgens hem iets meer dan is afgesproken wil zetten op het loon, is het meegenomen. Hooghart geeft aan dat dit nooit besproken is met CLO en ook niet met Ravaksur. Met Ravaksur wordt er over het algemeen meer gesproken over het Herstelplan van de regering.
Hoewel de gesprekken met zijn advocaten gaande zijn, heeft Hooghart nog geen datum geprikt wanneer hij de Staat voor het gerecht gaat slepen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April