Reactie: ‘Winkeliers gebelgd over cash transacties Parbo bier’
27 May 2021, 03:04
foto


Op 26 mei verscheen in Starnieuws het artikel ‘Winkeliers gebelgd over cash transacties voor Parbo bier'. Dit artikel is een reactie van Surinaamse Brouwerij op dit bericht.

Surinaamse Brouwerij geeft het volgende aan in een reactie door Fayzal Abdoelrazak, Commercieel Manager van Surinaamse Brouwerij N.V.:  “Wij zijn altijd in dialoog met al onze gewaardeerde klanten, ook de afgelopen dagen hierover, en hebben woensdag een goed en verhelderend gesprek gehad met mevrouw Wolfram en haar ook uitgenodigd voor de gesprekken die wij continue hebben met winkeliersverenigingen.

Sinds augustus 2020 is Surinaamse Brouwerij al begonnen met een transitie naar digitaal betalingsverkeer en heeft hierover verschillende malen gecommuniceerd met al haar klanten. Wij hebben hierin verschillende kortingsincentives aangeboden, maar hiermee helaas niet het gewenste effect behaald. Daarom zijn wij nu genoodzaakt om over te stappen op dit mechanisme waarover wij onze klanten vorige week hebben geïnformeerd. Klanten worden in de gelegenheid gesteld om bij het plaatsen van een order vooraf een bankovermaking te doen of via een mobiel POS-apparaat te betalen bij de sales vertegenwoordigers en uiteraard supporten wij graag waar nodig, want we moeten dit samen doen.”

Wij begrijpen heel goed dat dit een grote stap is waar veel van onze klanten even aan zullen moeten wennen. Maar gezien de economische en Covid-19 situatie in Suriname, alsmede het grote aantal overvallen de afgelopen periode, is het helaas niet meer verantwoord om met zoveel cash te werken voor de veiligheid en gezondheid van zowel onze medewerkers als onze klanten. Daarnaast zijn de kosten van beveiligingsbedrijven en banken voor cash-verwerking ook toegenomen.

Het voordeel van giraal betalen voor de klant is dat de afwikkeling tijdens de levering veel sneller zal verlopen en ook de klant minder cash op zak zal moeten houden. Dit bevordert de veiligheid en zal dit ook het fysiek contact beperken wat in lijn is met de Covid-19 maatregelen. Wij hopen op steun van zowel de winkeliers als de banken om nu cashless betalingen nog meer te stimuleren op consumenten niveau en wij voelen ons hierin gesteund door zowel de SBV als de VSB. Ook is dit in lijn met de ambitie van de nieuwe regering om meer giraal betalingsverkeer te stimuleren. Wij verwachten dat meerdere bedrijven nu snel zullen volgen”.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April