Veiligheid Zorg en Hoop wordt aangepakt
26 May 2021, 17:46
foto
Er zijn diverse mankementen geconstateerd op Zorg en Hoop rond de veiligheidssituatie. Deze worden aangepakt.


De veiligheid op de luchthaven Zorg en Hoop wordt aangepakt. Dat is gisteren besloten tijdens een meeting van CASAS, Luchtvaartdienst, Justitie en Politie, en Directoraat Nationale Veiligheid. Op 6 mei hebben de veiligheidsdiensten een inspectie gepleegd naar de doelmatigheid van hun operaties op Zorg en Hoop. In verband met de toen geconstateerde manco's is besloten de algemene veiligheid breed te bespreken met alle belanghebbenden.

Er is overleg geweest tussen Constance Karijodinomo, waarnemend hoofd Luchtvaartdienst, Brian de Souza, waarnemend directeur CASAS, Mark Karg adviseur bij Justitie en Politie en Roy Samuels Nationaal Coördinator Immigratie & Grensbewaking bij DNV. Er zijn zaken aan de orde gekomen zoals de toegang tot de terreinen en terminals, onderhoud, participatie van airlines en bewaking van de terminal.  Naast de binnenlandse operaties worden er ook internationale vluchten uitgevoerd naar Georgetown in Guyana.

"Vanwege het multifunctioneel karakter van de terreinen te Zorg en Hoop is de bewaking ervan een uitdaging," zegt Brian de Souza van CASAS. Toch zal dit  direct worden aangepakt. Er is afgesproken dat  DNV veiligheidsfunctionarissen zal voordragen voor een korte training airport security. CASAS zal de training voor haar rekening nemen. Na afronding van de training zal deze  eenheid  ingezet worden op Zorg en Hoop.

Met de Militaire Politie zal nader overleg gevoerd worden voor strenger en strakker optreden bij gesignaleerde criminelen en mensensmokkelaars. De  veiligheidscontrole op het binnenlands vliegverkeer zal worden opgevoerd en bij internationale vluchten zal DNV een nadrukkelijke rol vervullen in het kader van nationale veiligheid.  Er wordt gewerkt  naar een spoedige terugkeer van deze dienst naar Zorg en Hoop. In een later stadium zullen ook gesprekken komen met de luchthaven Brandweer en de aldaar opererende luchtvaart maatschappijen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April