Drie douaniers aangehouden voor illegale houtuitvoer
13 May 2021, 14:24
foto


Drie douaneambtenaren zijn vandaag aangehouden voor betrokkenheid bij de grootschalige illegale uitvoer van hout. Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh bevestigt dat het drietal na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld.
 

Een van de douaneambtenaren krijgt juridische bijstand van advocaat Chandra Algoe. Zij is ook advocaat van een inklaarder, medewerker van een inklaarder en een exporteur. Zij heeft nog geen toegang tot haar cliënten. Deze drie verdachten en drie medewerkers van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn woensdag gearresteerd.

Het Openbaar Ministerie heeft een contactverbod opgelegd aan de verdachten en hun raadslieden. De drie medewerkers van SBB krijgen rechtsbijstand van advocaat Maureen Nibte.

100 containers hout zijn recent ontdekt door de Vliegende Brigade op de Jules Sedney Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. Er is daarbij grootschalige illegale uitvoer van dit product voorkomen. Het Openbaar Ministerie heeft de opdracht gegeven tot een multidisciplinair onderzoek.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April