Extra aandacht voor gezondheidswerkers op 12 mei
12 May 2021, 20:01
foto
De onderwijsmanager Winamba Bamoeje (m), met enkele verpleegkundig docenten van het EFS College COVAB. (Foto: COVAB)


De Medische Zending (MZ) heeft de Dag der Verpleging, 12 mei, niet ongemerkt voorbij laten gaan. De organisatie heeft de eerste publicatie van de beroepscode voor Gezondheidszorg Assistent (GzA) uitgereikt aan de Vereniging van Gezondheidswerkers Binnenland Medische Zending (VGBM). Kenneth Lugard, gezondheidszorg assistent op polikliniek Debike, is uitgeroepen tot medewerker van het jaar.

Debike werkt al 38 jaren en 11 maanden voor de organisatie.De VGBM heeft de vereniging in het kader van professionalisering ook haar nieuwe statuten gepresenteerd aan MZ. De vereniging is opgericht met als doel het motiveren en bijschaven van de deskundigheid van de Gezondheidswerkers in het binnenland. Met het uitreiken van de publicatie van de beroepscode geeft de organisatie ondersteuning aan de beroepsgroep en helpt richting geven aan de zorgethiek en het gedrag van de gezondheidszorg assistenten, schrijft zij in een persbericht.

Met steun van sponsors uit het bedrijfsleven zijn niet alleen de gezondheidswerkers binnen de organisatie werken gewaardeerd, maar ook de overige functies. De MZ geeft aan dat zij het uitgangspunt: “Niemand uitgesloten: MZ is er voor allen”, volgt, en benadrukt het belang van elke schakel binnen de zorg.

Bij het EFS  College COVAB, de Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en beoefenaren van Aanverwante Beroepen in Suriname, zijn in verband met de Dag der Verpleging de Surinaamse vlag en de vlag der Verpleging gehesen. Angele Wallerlei – Kumbangsila, directeur van het EFS College COVAB, heeft naast een woord van dank aan het verplegend personeel een korte inleiding gegeven over het thema van het jaar. Naast een online discussie over het thema wordt de dag afgesloten met de launch van de COVAB Academy, een e-learning platform voor de bij- en nascholing van beroepsbeoefenaars.

De Dag der Verpleging wordt wereldwijd gevierd in verband met de verjaardag van Florence Nightingale (1820 –  1910).  Florence Nightingale was een Britste verpleegkundige die om haar inzet voor de gewonden tijdens de Krimoorlog in 1856, bekend is geworden als grondlegger van de moderne verpleegkunde, schrijft het EFS College COVAB.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April