'Bordo': Gajadien is vrijpostig
08 May 2021, 01:06
foto
ABOP-hoofdbestuurslid Joël ‘Bordo’ Martinus.


Joël ‘Bordo’ Martinus, hoofdbestuurslid van de ABOP, vindt de fractie van de VHP, onder aanvoering van Asis Gajadien, 'vrijpostig'. Gajadien moet niet bemoeien met aangelegenheden van de ABOP, zegt Martinus in gesprek met Starnieuws. "Nooit ABOP o lever a ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in. Suma na Gajadien. Mi no e saka me ede gi Gajadien. Hij is niet de baas van ABOP. Hij heeft geen geld gestopt in de verkiezingscampagne van de ABOP. Mi sa pay en if a leni ABOP moni", zegt Martinus woedend.

De politicus vindt dat de fractie van de VHP totaal geen respect heeft voor partner ABOP "want anders schrijf je niet zo een brief naar de president". ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk doet volgens Martinus geen zaken met "mensen van de tweede lijn". Hij heeft goed contact met president Chan Santokhi, die ook de voorzitter is van de VHP. "Al die 20 handtekeningen van de fractie van de VHP kunnen in de prullenmand. Want a no abi no wan waarde. Na nul waarde", maakt Martinus zich boos.

Martinus vindt dat de VHP-fractie niet kan bepalen wat de ABOP moet doen. De VHP-fractie heeft te kennen gegeven aan de president dat er geen reshuffeling moet komen van minister Diana Pokie. Indien de minister weggehaald wordt, wil de fractie dat het departement naar de VHP komt. Gajadien heeft aangegeven dat bij de formatie afgesproken was dat de directeur Grondzaken ingevuld zou worden door de VHP. Dat is tot nu toe niet gebeurd. Martinus zegt hierop dat de VHP zich aan zoveel afspraken niet heeft gehouden, maar tot nu toe is hier geen punt van gemaakt.

Volgens Martinus heeft Gajadien nooit willen samenwerken met de ABOP. Hij zocht juist toenadering bij de NDP. "Wij hebben zaken gedaan met de VHP-voorzitter die president is nu. Laten Gajadien en de fractie rustig blijven, want anders gaat de zaak bossen", waarschuwt Martinus. Hij merkt op dat er zoveel dingen gebeuren, waar niet op gereageerd wordt "maar dit gaat te ver". Later op de dag houdt de ABOP een spoedstructurenvergadering over deze kwestie. Ook ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, zegt zich niet druk te maken om de brief van de VHP-fractie. Er is goed overleg geweest met de president. De ABOP komt na de vergadering met een verklaring uit.
Advertenties