SLM wil een jaar lang US$ 2 miljoen per maand steun
28 Apr 2021, 06:48
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk (derde van rechts) geflankeerd door president-commissaris Rajen Pahladsingh (2e r) en directeur Paul de Haan. (Foto: DVC)


De leiding van de SLM heeft via vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een beroep op de regering voor een maandelijkse ondersteuning van US$ 2 miljoen, een jaar lang. Dit bedrag is nodig om de operationele kosten van het bedrijf te dekken. De SLM is bezig de bedrijfsactiviteiten aan te passen en wil niet alleen opereren als carrier naar eindbestemmingen, maar ook als transit carrier fungeren. (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika).

Brunswijk de SLM-directeur Paul de Haan samen met de directie en Raad van Commissarissen dinsdag ontvangen. Hierbij is het SLM Crisis- en Herstelplan 2021-2023 aangeboden aan de vp aangeboden. In dit plan is onder andere een traject om te komen tot imagoverbetering van de SLM opgenomen. Het vertrouwen van de consument in de SLM moet toenemen. Om het bedrijf gezond te maken wil de leiding ook het personeelsbestand, dat te log is, aanpakken. Een deel van het personeel zal op een natuurlijke wijze worden afgevloeid, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Aan de regering wordt gevraagd om de parastatale bedrijven en overheidsafdelingen voor hun cargodiensten van en naar Suriname te verwijzen naar de SLM. Dit zal tot gevolg hebben dat een groot deel van de operationele kosten wordt gedekt. Ook vraagt de SLM dat de regering bewerkstelligd dat wanneer de offshore olieboringen starten de drilling rights voor wat betreft cargo aan de national carrier wordt toegewezen. Dat gebeurt in andere landen ook. Het verzekert de SLM nu al van een inkomen door het vervoeren van de cargo voor de offshore activiteiten.

Ook vraagt de SLM betere vaststelling van de Covid-protocollen. Er is een definitief standpunt nodig over de chartervluchten. Momenteel moet het bedrijf vanwege de total lockdown steeds passagiers alloceren en vluchten wijzigen. Zij doet een beroep op de regering om voor deze vluchten de protocollen aan te passen. Er worden passagiers van en naar Suriname vervoerd, wanneer zij toestemming hebben van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid. De vp gaf te kennen dat de verzoeken van de SLM binnen de regering zullen worden besproken.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April