Kandidaat dorpskapitein op vrije voeten
24 Apr 2021, 06:36
foto


De inverzekeringstelling van S.S. is onrechtmatig getoetst. De rechter-commissaris (rc) ging mee met de zienswijze van advocaat Radjesh Bhoewar die vond dat zijn cliënt zich niet schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte, afpersing, poging tot afpersing en bedreiging.

S.S. vindt dat hij bezwaard wordt, omdat hij wil meedoen met de verkiezing van dorpskapitein in Powakka. Hij verwacht de verkiezing te zullen winnen en het nieuwe dorpshoofd te worden. Tegen hem zijn twee aangiftes gedaan waarop de politie de man op 17 april in verzekering heeft gesteld.

Bhoewar zei bij de rc dat S.S. de dorpskapitein van Powakka niet heeft bedreigd, omdat hij die dag niet eens in het dorp was. De man heeft als alibi opgeworpen dat hij aan het werk zat. Hij heeft verder geen stempels van het dorpsbestuur vervalst, maar gebruikte een oude stempel die hij van een gewezen kapitein had ontvangen. Hij maakte gebruik van de stempel om een brief te richten naar het dorpsbestuur om te informeren over de verschoven kapiteinsverkiezing.

De raadsman voerde ook aan dat de man ten onrechte wordt beschuldigd van afpersing door een ondernemer. Hij heeft nimmer geëist dat de ondernemer hem moest betalen voor het kunnen verrichten van zand graafwerkzaamheden in het gebied. Ook heeft hij nooit gedreigd de machines van de man in brand te zullen steken.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April