Giebelstraat en omgeving (Nickerie) hebben nu ook stroom
23 Apr 2021, 07:56
foto
President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk, nemen het elektrificatieproject in Nickerie in gebruik. Ze worden bijgestaan door districtscommissaris Senrita Gobardhan. (Foto: CDS)


Met een druk op de knop heeft president Chan Santokhi samen met vicepresident Ronnie Brunswijk het elektrificatieproject voor de Giebelstraat en omgeving in de Van Pettenpolder donderdag in gebruik genomen. Hierbij waren ook aanwezig districtscommissaris Senrita Gobardhan, minister Kenneth Amoksi, waarnemer op Natuurlijke Hulpbronnen en zijn collega Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Santokhi merkte op dat de regering geen losse acties uitvoert. Dit is onderdeel van een samenhangend beleid dat de regering heeft uitgestippeld. In de afgelopen 9 maanden is er hard gewerkt, deelde hij mee. De financiële staatshuishouding is volledig onder controle en er zijn acties ondernomen op het sociale vlak. Er worden in diverse districten elektra projecten uitgevoerd omdat de burgers daar recht op hebben, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De president kondigde meer acties aan om ook op onderwijsgebied ontwikkelingen te stimuleren zoals gratis wifi op scholen. In de urgentiefase heeft de regering meer dan 80% uitgevoerd. Het staatshoofd zei blij te zijn met de verrichtingen van de EBS om projecten uit te voeren in de districten. Het project is binnen korte tijd gerealiseerd voor de bewoners. Er komt overal licht in uw omgeving, zei de president.

Brunswijk voerde aan dat de regering niet wacht met het uitvoeren van projecten kort voor de verkiezingen.  De regering zal het volk geven wat het nodig heeft. Hij riep de bewoners op goed gebruik te maken van de beschikbare energie.

Amoksi zei dat Suriname zich conform de Sustainable Development Goals gecommitteerd heeft om in 2030 iedereen te voorzien van energie en water. Energie speelt een cruciale rol bij huishoudens en productiesectoren. NH ondersteunt ook initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie. Nickerie zal volgens de minister een zonne-energiepark krijgen.
Advertenties