Politieman zonder rijbewijs veroordeeld voor aanrijding
23 Apr 2021, 06:03
foto


Agent Ifa G. is donderdag veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar voor het veroorzaken van een aanrijding. Hij heeft een dienstwagen van het ministerie van Justitie en Politie bestuurd zonder dat hij in het bezit is van een rijbewijs waarbij hij ook nog een aanrijding veroorzaakte. De veroordeelde moet een boete betalen van SRD 750, subsidiair twee weken hechtenis.

De agent heeft met hoge snelheid en zeer onvoorzichtig gereden. Het Openbaar Ministerie eiste twaalf maanden celstraf waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar.

Ifa G., die rechtsbijstand krijgt van raadsvrouw Maureen Nibte, reed in de dienstwagen over de Indira Gandhiweg komende vanuit Lelydorp en gaande in die van Latour. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een andere wagen aangereden. Ter hoogte van de Toelsieweg heeft Ifa G. vanwege zijn hoge snelheid zich niet links gehouden en kwam op de rijhelft van de tegenligger. Voorts slingerde zijn auto na de slag in de goot en botste tegen de beschoeiing van een inrit die ook was beschadigd. Het bleek dat hij zonder rijbewijs heeft gereden.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March