Kerstdrukte in april door lockdown
17 Apr 2021, 16:27
foto


Mag ik u iets vragen? Hoe gefrustreerd bent u vandaag? Bevalt het thuis zitten op de bank met het hele gezin van vrijdag tot maandag. U snapt toch dat het gevaar op de loer ligt zodra u uw been buiten de deur steekt. De redders van dit land hebben met het oog op uw gezondheid en welzijn het weloverwogen besluit genomen uw vrijheid te ontnemen en u als een misdadiger huisarrest te geven. Want laten we eerlijk zijn, buiten weelt het gevaarlijke coronavirus wat u en uw geliefde bestookt.

Een geweldig weloverwogen machtsbelust besluit om mensen in hun huizen op te sluiten. Wat een chaos in winkels en op de weg gistermiddag. Mensen haasten zich met spoed weg van het werk om thuis te zitten vanaf 18.00 uur en toch nog voor het gezin een inkopen te doen voor het weekend. Overvolle wegen, winkels met zeer lange rijen, mensen op elkaar gepropt die hun laatste inkopen doen. De machtsbeluste leiders zijn vergeten dat er eigenlijk maar 1 persoon per huishouden een winkel in mag. Vergeten zijn ze dat ze een drukte gecreëerd hebben alsof het kerst in april is. Resultaat is dat we op elkaar gepropt in rijen te staan. Wat een geweldig besluit dit griepvirus zo de kop in te slaan. O ja had u zich al laten vaccineren?? Daar zit u dan thuis met uw vaccinatie.

Wat heeft deze lockdown voor zin, mensen op elkaar gepropt in huis, elkaar lekker besmetten. Deze fully lockdown kan vergeleken worden met een dieet dat niet werkt. U propt zich vol met allerlei lekkernijen in de ochtend om zodoende de lunch over te slaan weer te wachten tot het diner en dan vreemd vinden dat u niet afvalt.

Het grappige is dat het gehele Surinaamse volk zich als een mak lammetje zonder weerstand naar de slachtbank laat afvoeren door een wazig lik op stuk beleid van mensen die het verschil blijkbaar niet weten tussen hun linker- en rechterhand, gezien het beleid wat ze voeren. Opo kondreman un opo, genoeg is genoeg. Waarom staat het onze bekrompen geest toe dat we buigen voor deze overheersing, dit rampzalige beleid. Welk excuus hebben we weer? In het begin was het de kolonisator zijn schuld, maar we vergeten nu dat we ons door ons eigen heersers wederom in gevangenschap laten zetten.

Wanneer gaat men collectief de straat op en gaan we deze lockdown negeren, het is genoeg dat onze vrijheid voor vertoeven in de buitenlucht wordt afgepakt.

Ingrid Linger
Advertenties