Koelsysteem Centraal Laboratorium hersteld
28 Mar 2021, 00:57
foto
Het koelsysteem van het Centraal Laboratorium is woensdag in gebruik nadat het is gerestaureerd. (Foto: Iamgold)


Het koelingssysteem van het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is volledig gerestaureerd. Er is in totaal US$ 104.394 geïnvesteerd in het herstel. Stichting Rosebel Community Fund (RCF) en Stichting Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMiF) hebben beide elk de helft van het bedrag opgebracht.

BOG gaf in mei 2020 aan dat het centraal koelingssysteem van het laboratorium was uitgevallen. In het laboratorium worden verschillende onderzoeken gedaan waaronder HIV, Malaria, Influenza, Tuberculose en Covid-19. Als het koelingssysteem uitvalt, kunnen bepaalde diensten van het Centraal Laboratorium niet meer worden geleverd.

De restauratie van het koelsysteem is een toevoeging op alle andere inspanningen die ervoor zorgen dat de integriteit en effectiviteit van de organische samples die in het
laboratorium worden onderzocht, getest en opgeslagen, te allen tijde gewaarborgd blijven. "We zijn niet commercieel waardoor we de diensten die wij verlenen niet gemakkelijk terug kunnen verdienen. Hierdoor moeten we fondsen zoeken als wij willen herinvesteren want de overheid heeft niet altijd de mogelijkheid," zegt waarnemend directeur van het BOG, Radjesh Ori.

Advertenties