Onderraad ingesteld voor kinderbescherming
25 Mar 2021, 18:57
foto


De Raad van Ministers (RvM) heeft een onderraad voor kinderbescherming goedgekeurd. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft gepleit voor het instellen van deze onderraad. De bewindsman benadrukt dat hij het voorstel voor het instellen van een onderraad voor kinderbescherming heeft gebracht naar de RvM. Dit naar aanleiding van het verzoek welke hij kreeg tijdens de evaluatiemeeting van het pilotproject ‘Integraal kinderbeschermingsnetwerk’ (IKBen).

“Ik heb toegezegd het voor te leggen binnen de RvM, dus heb ik mij eraan gehouden“, laat de bewindsman optekenen via zijn Communicatie unit. De gewezen leden van de technische commissie IKBeN hebben vandaag tijdens een presentatie aan de RvM verder benadrukt wat het belang is van een dergelijke onderraad. De onderraad voor kinderbescherming zal beleid moeten ontwikkelen, uitvoeren, monitoren, evalueren en bijstellen om invulling te geven aan het het gestelde in artikel 19 van het VN-verdrag inzake Rechten van het Kind.

Het gaat onder andere om:
- dat alle passende wettelijke- en bestuurlijke maatregelen worden getroffen op social- en opvoedkundig gebied om het kind te beschermen tegen alle vormen van geweld.
- het ontwikkelen van doeltreffende procedures voor de invoering van sociale programma’s om te voorzien in de de nodige ondersteuning van het kind en van degenen die de zorg voor het kind hebben.

Geweld tegen kinderen is een serieuze issue. Dagelijks worden kinderen op de één of ander manier geconfronteerd met één of meerdere vormen van geweld. Indien de instanties tijdig op de hoogte worden gesteld van deze misstanden, kan er ook snel ingegrepen worden om het kind de nodige hulp te bieden. Met de instelling van de onderraad is er een eerste maar zeer belangrijke stap gezet om verandering te brengen in de hulpverlening om uiteindelijk te komen tot een geïntegreerde aanpak van de problematiek van geweld tegen kinderen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March