Militairen houden 4 illegale Brazilianen aan na beschieting
11 Mar 2021, 18:30
foto


Manschappen van het Nationaal Leger hebben woensdag vier illegale Brazilianen aangehouden op de Marowijnerivier. Nadat de inzittenden van de boot met de buitenlanders werden gesommeerd te stoppen, en waarschuwingsschoten niet hielpen, is er gericht op hen geschoten. Een Braziliaan heeft aan zijn linkerbeen een schotwond opgelopen.

Tijdens de grenscontrole signaleerden de militairen een boot met inzittenden op Surinaams grondgebied, meldt de Communicatiedienst Suriname. De militairen kwamen het vaartuig met de Brazilianen omstreeks 18.00 uur tegen in de omgeving van Galibi. Vanuit de boot van het Nationaal Leger werd er een waarschuwingsschot gelost om zodoende de Brazilianen tot stoppen te dwingen. Echter werd er vanuit het vaartuig teruggeschoten op de militairen.

Er werden vier personen, onder wie een vrouw, aangehouden. In het vaartuig werden er geen wapens of smokkelwaar aangetroffen. Aangezien het vaartuig beschadigd is, kon het niet naar Albina worden overgebracht. Besloten werd het op een eiland aan de ketting te leggen. De vier Brazilianen hebben een illegale vreemdelingenstatus. Zij zijn op basis hiervan overgedragen aan de politie.



Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April