Na interventie: Terrassen mogen vanaf zaterdag open
12 Feb 2021, 01:08
foto


Minister Amar Ramadhin deelt mee dat de terrassen vanaf zaterdag 13 februari open mogen, met inachtneming van de geldende protocollen voor de horecasector. Deze sector was verontwaardigd over dat onder andere casino's wel open mogen maar terrassen, die juist open ruimten zijn, niet open mochten. De voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, Bryan Renten, heeft in gesprek met Starnieuws zijn aangegeven geen begrip te hebben voor sommige maatregelen.

De horeca-sector overwoog een kort geding aan te spannen. Donderdag was er een spoed onderhoud met een delegatie van ministers bestaande uit de ministers Ramadhin, Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie met een collectief van horecabedrijven. De sector heeft haar grieven geuit tegen de ministers. 

"Partijen hebben zich gecommitteerd aan de afspraak dat er clusterinspecties zullen plaatsvinden, waarbij er niet geschroomd zal worden om sanctionerend op te treden en ernstige sancties op te leggen aan overtreders van de protocollen, zowel bezoekers als eigenaren", laat de minister optekenen via de Communicatie Dienst Suriname.
Er is breedvoerig overleg geweest tussen de ministers en de sector. De ondernemers hebben aangegeven naar het instellen van een keurmerk willen. "Je krijgt een keurmerk als terras wanneer je geïnspecteerd bent door het clusterteam van de overheid, wanneer je voldoet aan alle eisen en protocollen krijg je zo een keurmerk," deelt Ramadhin mee. Het verkrijgen van een keurmerk zal wat tijd kosten.

Robbin Roemer, voorzitter van de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo, geeft aan dat er een belangrijke taak is weggelegd voor het horecacollectief. Op hen is een dringend beroep gedaan dat zij via hun kanalen bezoekers informeren dat zij zich aan de protocollen houden bij bezoek aan de diverse terrassen. “Wij moeten erop toezien dat bezoekers hun mond- en neusbedekking ophouden als ze niet eten of drinken, en wij moeten ook ervoor zorgen dat bezoekers op tijd naar huis gaan, zodat ze niet tijdens de lockdown nog over straat zijn”, laat Roemer weten. Vanuit de overheid is een dringend beroep gedaan op het collectief om erop toe te zien dat er geen verdere verspreiding plaatsvindt van het Covid-19 virus. De vrees bij de overheid blijft dat in de horecasector de spreiding snel kan toenemen.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April