Bee: Akiemboto geen lid meer van DNA
02 Feb 2021, 17:09
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


Assembleevoorzitter Marinus Bee is een andere mening toegedaan dan president Chan Santokhi over de ontslagbrief en intrekking hiervan door Sergio Akiemboto. Voor Bee is Akiemboto geen Assembleelid meer toen hij zijn brief heeft geschreven aan de president. Bee zegt in gesprek met Starnieuws dat hij de mededeling heeft gedaan in de huishoudelijke vergadering vandaag dat Akiemboto geen lid meer is.

Bee heeft de ruimte gegeven aan de fracties om hun zegje over de mededeling te doen. De NPS en ABOP-fractie waren heel duidelijk in hun opvatting dat Akiemboto geen Assembleelid meer is. De NDP is een andere mening toegedaan. Ook de BEP-fractie vindt dat Akiemboto nog lid is van het college. Binnen de VHP vinden de meesten dat er geen rechtsgevolgen zijn, zoals ook door de president is verwoord.

Er wordt niet gestemd over deze kwestie, zegt Bee. Hij heeft juridisch advies ingewonnen en volgens de wet is Akiemboto geen Assembleelid, stelt Bee. Wat de datum van 5 januari 2020 betreft, zegt de Assembleevoorzitter dat het hier om een verschrijving gaat. Akiemboto heeft zijn intentie ook zelf uitgelegd in de media. Daar bestaat er volgens hem geen twijfel over. 

Akiemboto had geen uitnodiging gekregen voor de vergadering. Hij is toch geweest maar kon de vergadering niet bijwonen. De NDP komt later met een verklaring over deze kwestie.


Advertenties