Z.S. ingesloten voor oplichting en verduistering sieraden
28 Jan 2021, 16:10
foto


Z.S. (29) is aangehouden voor oplichting en verduistering. De politie van het bureau Santo Boma heeft hem opgespoord en in verzekering gesteld. Benadeelden die zijn opgelicht en/of van wie sieraden zijn verduisterd, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met het politiebureau.

Diverse benadeelden deden in oktober en december vorig jaar aangiften van oplichting en verduistering tegen de verdachte Z.S. op de politiebureaus Santo Boma, De Nieuwe Grond en de Recherche Oost. Volgens verklaringen van de aangevers deed de man zich voor als goudsmid en nam sieraden van de benadeelden in ontvangst om deze voor hen te maken. Toen de benadeelden hun sieraden niet terugkregen, kregen zij het vermoeden dat zij waren beetgenomen.

De verdachte Z.S. werd opgespoord, maar was enige tijd voortvluchtig. Na bekomen informatie werd de man in beeld gebracht, waarna de politie hem op 24 januari aanhield. Bij de voorgeleiding heeft Z.S. verklaard dat onbekenden de sieraden uit zijn woning hebben weggenomen. Echter heeft hij van deze diefstal nooit aangifte gedaan bij de politie, meldt de afdeling Public Relations.

Advertenties