Man schiet op partner en pleegt daarna suïcide
09 Jan 2021, 01:29
foto


Rudy Tower (34) overleed op vrijdag in het ziekenhuis, na poging zijn ex-partner dood te schieten en vervolgens zichzelf door het hoofd te schieten. Het schietincident vond plaats aan de Johannes Michelsweg. Bij aankomst van de politie werd de 23-jarige vrouw M.M. badend in haar bloed aangetroffen. Zij had een schotverwonding in haar hoofd en in haar buik. Een broer van M.M., die de schutter wilde ontwapenen, liep eveneens verwondingen op in het gezicht.

Towerwerd in zijn voertuig aangetroffen. Hij had zichzelf na de daad door het hoofd geschoten. In de auto werd er een vuistvuurwapen, een afgeschoten projectiel en vier scherpe patronen aangetroffen. Per ambulance zijn de schutter, M.M. en haar broer voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Gebleken is dat het motief tot het plegen van deze daad gezocht moet worden in relationele sfeer. M.M. en Tower hadden een liefdesrelatie van twee jaar, waarbij zij een baby van zeven maanden hebben. De vrouw wilde een eind aan de relatie brengen, maar de man kon zich niet verenigen met haar besluit. Om de relatie te redden, toog Tower kort voor het ongeval met zijn moeder naar de woning van M.M. om zaken recht te trekken. Vermoedelijk was de bemiddelingspoging niet succesvol.

Op een bepaald moment zouden Tower en zijn moeder de locatie verlaten, maar de man wilde zijn kindje nog even vasthouden. M.M. overhandigde hem dat kind en op dat moment schoot de man gericht op de jonge vrouw. De situatie van M.M. en haar broer is stabiel terwijl Tower het leven heeft gelaten, meldt de politie Public Relations.
Advertenties