Heikerk directeur MI GLIS en Kandhai hypotheekbewaarder
06 Jan 2021, 07:38
foto
President Chan Santokhi heeft Glenda Heikerk benoemd tot directeur MI GLIS. Ganeshkoemar Kandhai is de nieuwe hypotheekbewaarder. (Foto: CDS)


Ganeshkoemar Kandhai is benoemd tot hypotheekbewaarder bij het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI GLIS). Glenda Heikerk is door president Chan Santokhi formeel benoemd tot directeur. Zij is eerder hypotheekbewaarder geweest en heeft vanaf 21 september de functie van directeur waargenomen.

De president noemt de functies van directeur en bewaarder buitengewoon belangrijk binnen het rechtssysteem. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Heikerk en Kandhai deze functies deskundig en integer zullen uitoefenen. “De regering en ook de samenleving rekent op uw beiden. De samenleving is alle misstanden met betrekking tot gronden zat en dat zal moeten veranderen. Jullie krijgen hierbij de verantwoordelijkheid om dat zo snel mogelijk te gaan doen”, richtte  Santokhi zich tot de twee functionarissen. Hij legde er de nadruk op dat goed bestuur en goed toezicht bij het MI GLIS zullen bijdragen aan die verandering. De directeur en de bewaarder zullen daarbij een voortrekkersrol moeten gaan vervullen.

Volgens de president zijn er veel klachten over de trage afhandeling bij het MI GLIS. Het vijf dagen wachten op een uittreksel zal volgens hem tot het verleden moeten gaan behoren, meldt de Communicatie Dienst Suriname. “De barrières en vertragingen bij het aanbieden van stukken door notarissen en deurwaarders zullen tot het verleden moeten gaan behoren. In nauwe samenspraak met de beroepsgroepen zullen we tot efficiëntere systemen moeten komen om de dienstverlening te verbeteren. We moeten werken naar een modern en geautomatiseerd instituut, bij voorkeur al op een zeer korte termijn,” zei Santokhi.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April