Politie-informatie over verkeersdode Afobakaweg
05 Jan 2021, 18:36
foto


Peter Saakie (33) is op zondag na een verkeersongeval op de Afobakaweg overleden. Hij verloor vermoedelijk de controle over het stuur ter hoogte van mast 38. Saakie die bekneld zat in het voertuig, werd met behulp van de brandweer uit de benarde positie gehaald. Hij overleefde het verkeersongeval niet. Een arts die ter plaatse kwam, stelde de dood vast.

Onderzoek wees uit dat Saakie met zijn zwangere vrouw Y.F. (33) en hun 3 kinderen van respectievelijk 4, 9 en 11 jaar over de Afobakaweg reden. Zij kwamen vanuit Brokopondo en reden richting Paranam, meldt de politie Public Relations.

Saakie verloor de controle over het stuur toen hij in een waterplas met daarin een kuil had gereden. Hij geraakte van de weg en het voertuig kwam op de rechterberm tegen een vuilnisstaander aan. Het voertuig sloeg vervolgens over de kop en kwam op de linkerzij tot stilstaand.

De vrouw klaagde van pijn op de borst. Samen met haar drie kinderen, die geen zichtbare letsels vertoonden, werden zij per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd het ontzielde lichaam van Saakie afgestaan aan de nabestaanden, meldt de politie Public Relations. Hij is de tweede verkeersdode in het nieuwe jaar. Op 2 januari overleed de autobestuurder Poran Ajodhia (66) na een verkeersongeval op de kruising van de Nieuw Charlesburg- en de Ringweg.
Advertenties