Covid-zorg gratis; SRD 500 voor betere faciliteiten RZW
06 Jan 2021, 00:00
foto
De basisuitrusting van een afgebakende ruimte in de tenten op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. (Foto's: RZW)


Bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zijn er twee isolatietenten waar Covid-positieven met milde klachten worden opgevangen. Als basisvoorziening krijgen de mensen een veldbed, een tafel en een stoel. De ruimte is afgebakend. Dit is de basis-inrichting, zegt directeur Jason van Genderen in gesprek met Starnieuws.  Wie echter betere faciliteiten wil hebben, moet daarvoor SRD 500 per dag betalen.

De opvang en verzorging van de mensen in de tenten zijn kosteloos. Wie SRD 500 per dag betaalt, wordt op een klasse afdeling geplaatst met twee personen op een kamer met onder andere een comfortabel ziekenhuisbed, koelkast en televisie. Het ziekenhuis heeft toestemming van het ministerie van Volksgezondheid om de extra faciliteiten aan te bieden aan mensen die daar behoefte aan hebben. Het geld is bestemd voor de exploitatie van het ziekenhuis. 

Voor de mensen die in de tent worden opgevangen, bestaat de mogelijkheid dat ze een matras erop kunnen zetten. Ze mogen ook hun eigen kussen meenemen en andere zaken. Wie geen eigen kussen heeft, kan ook daarin worden voorzien, zegt Van Genderen. Hij merkt op dat door de toename van het aantal besmettingen de twee tenten vol zijn. Haast elke dag worden mensen ook ontslagen, waardoor er weer ruimte vrijkomt. Er is handenvol werk met de tweede Covid-golf.

Gezamenlijke ruimte waar de mensen die in isolatie zijn zich kunnen ontspannen.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April