Pinocchio’s en de Valutawet
02 Jan 2021, 06:42
foto


Ik heb de reacties op mijn ingezonden stuk gelezen. Ik moet concluderen dat ik bepaalde poppetjes goed in hun ziel hebt getrapt. Als dit de verdediging is die men als reactie stuurt over de leugens die verteld zijn over de Valutawet, vind ik het niet alleen zwak maar belachelijk. Inhoudelijk hebben geen van de drie heren durven in te gaan op het gestelde in mijn artikel dat er grove leugens over de wet zijn verteld vóór de verkiezing. Ze hebben het niet kunnen weerleggen. Maar wanneer alle drie personen die gereageerd hebben zelf leugens over de wet neerpennen, zal ik dat wel ontkrachten.

Gemakshalve haal ik deze leugens aan in de volgorde dat de artikelen zijn verschenen:
•    Ten eerste verbiedt de Valutawet de valutahandel niet. Het reguleert het valutaverkeer.
•    Ten tweede zou de koers niet door de wet worden vastgesteld maar slecht gepubliceerd worden door de CBvS.
•    Ten derde heeft de wet nooit de kans gehad zich te bewijzen. Het was direct na de aanname getorpedeerd door de toenmalige oppositie.
Uw inborst is hiermee al blootgelegd en ook deze leugens ontkracht. Het punt dat ik wilde maken, wordt nu bewezen. Deze heren geloven natuurlijk ook in deze leugens die verschillende prominenten van de vorige oppositie keer op keer hebben voorgehouden aan het volk. En dit is precies mijn punt. Want het zijn deze leugens waarmee het volk is misleid.

Verder wil ik het volgende opmerken. Indien de wet de oorzaak zou zijn van alle ellende, van generlei waarde zou zijn of een berg van puinhoop, vind ik dat u met deze opmerkingen niet mij maar de president een brevet van ongeschiktheid geeft. Het is natuurlijk de president ook die op verschillende momenten heeft aangegeven dat de wet goede aspecten bezit, een presidentiële commissie heeft benoemd om die wet te herzien en constant aspecten en oplossingen van die wet aan de samenleving voorhoudt.

Trouwens de president gaf zelfs aan dat de beschikking voor repatriëring gereed is en vanaf januari in werking treedt. Niet Abdoel maar uw president haalt die wet constant uit de kast. Geen communicatie, geen overleg, een plotselinge besluit en een vorm van gelegaliseerde diefstaf. Zo heeft het bedrijfsleven dit besluit van de huidige regering kenbaar gemaakt. Heeft deze regering het bedrijfsleven geconsulteerd? Het is niet Abdoel maar de huidige regering die constant poogt om delen van die wet uit te voeren. Twee van die heren schreven immers wat over de totstandkoming van de wet en de consultatie van het bedrijfsleven. De president doet er alle moeite om die wet aangepast weer goedgekeurd te krijgen. Ik vraag me af hoe ze dan de president zien functioneren. In het Sarnami hebben we er een mooi woord voor.

Wat voor mij rechtovereind staat, zijn de leugens die aan het volk zijn voorgehouden omtrent de wet en de leugens die nu door deze drie heren zijn neergepend om die vorige leugens te verdedigen. Of de huidige regering die wet aanpast en toepast is des regering. De regering moet haar handelen wel verantwoorden aan het volk. Dat maakt niet weg en ik zal dat blijven herhalen dat de voorzitter van de VHP en de toenmalige oppositie over die wet en de werking van die wet hebben gelogen en nu hun eigen braaksel slikken. En dit is niet alleen met woorden maar met beeldmateriaal met geluid te bewijzen.

Trouwens de persoonlijke verwijten die u naar mij maakt weerspiegelt uw emotioneel en diep gepijnigd verdriet die tot uiting komt bij confrontatie met de werkelijkheid. U bent niet bezig Abdoel te bestrijden maar de leugens van de regeringsleider en anderen te verdedigen. Helaas valt u hiermee de president aan want niet Abdoel maar de president maakt die wet constant onderwerp van bespreking. Ik zal wel benadrukken dat u allemaal wel het laatste druppeltje van de energie uit uw ziel zal moeten putten om mij stil te krijgen.

Trouwens ik wacht nog steeds op de strategie van de VHP die de koers van de US$ op SRD 7 en lager zou brengen. Als u een kopie heeft van die strategie zou ik ter verrijking van mijn kennis het graag willen doornemen. Misschien is die strategie veel beter dan de Valutawet.

Voor mij is met deze opmerkingen de discussie afgesloten. Als u de clipjes nodig heeft waar u kunt zien hoe prominenten van de toenmalige oppositie over de wet hebben gelogen, kunt u mij altijd contacten. Duizenden Surinamers en ik hebben beeldmateriaal met geluid, zodat u ziet en hoort, hoe er voor het volk is gelogen.

Amzad Abdoel
(gewezen DNA-lid)

Advertenties