Onverlaten vuren kogels af bij jaarwisseling
01 Jan 2021, 22:26
foto
De kogelinslag door het plafond bij de familie Ramdin aan de Charlesburg.


Het nieuwjaar is niet alleen ingeluid met vuurwerk, maar ook met kogels. Onverlaten hebben tijdens de jaarwisseling driftig met vuurwapens geschoten. Te Charlesburg schrok de familie Ramdin zich een hoedje. De heer des huizes, Ashween Ramdin ontdekte vanochtend vroeg een kogelinslag in de kamer vlak voor de slaapkamer. Een kogel vermoedelijk afgevuurd tijdens de jaarwisseling bleek via het dak, het plafond doorboort te hebben.

Aan Starnieuws zegt Ramdin dat hij de schrik van zijn leven kreeg, omdat zijn vrouw de kamer vaker in de avonduren had aangedaan om er vuurwerk te halen. "Ik mag van geluk spreken dat niemand op dat moment in de kamer was." Heel bezorgd en verontrust zegt hij dat het eventueel ook fataal had kunnen aflopen. Daar zijn er voorbeelden van. In het verleden hebben afgeketste kogels en onverantwoord omgaan met vuurwapens voor heel veel leed gezorgd.

Ramdin zegt dat er ook kleine kinderen in het huis zijn. Hij moet er niet aan denken dat er iets met zijn huisgenoten zou zijn gebeurd. Hij vermoedt dat de kogel rond de middernacht of even erna moet zijn afgevuurd, omdat zijn vrouw kort voor middernacht nog in de kamer was. Ramdin kan zich niet voorstellen dat mensen zich binnen een bewoond gebied zo onverantwoord gedragen door in de lucht te gaan schieten met scherpe munitie tijdens de jaarwisseling. "Zoals nu blijkt lopen wij burgers niet alleen buiten gevaar, maar ook in je eigen huis lijken we niet veilig te zijn," stelt hij. Hij zegt dat allerlei scenario's door zijn hoofd gingen toen hij de kogelinslag zag en de kogel ook nog vond. Hij heeft de politie ingeschakeld.

Ook elders zijn er scherpe munitie en hulzen aangetroffen van personen die onverantwoorde wijze zijn omgedaan met vuurwapens tijdens de jaarwisseling. De munitie en hulzen zijn door de politie in beslag genomen.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April