Tot nu toe 4 vuurwerkslachtoffers geregistreerd
01 Jan 2021, 13:35
foto


Tot nu toe zijn vier vuurwerkslachtoffers geregistreerd. Vannacht werden twee slachtoffers binnengebracht bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor behandeling. Bij de SEH van het Mungra Medisch Centrum staat de teller nog steeds op nul.

De Brandweer Voorlichting meldt dat één van de slachtoffers (24) opgenomen is in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het andere slachtoffer (20) werd ook door vuurwerk in het gelaat getroffen, maar is na behandeling heengezonden. In beide gevallen gaat het om mannen. Hij heeft vuurwerkverwondingen opgelopen in de borststreek en het gelaat.

Het eerste slachtoffer is een jongen van 2 jaar. Hij werd op 28 december met brandwonden in het gelaat naar de SEH gebracht. Hij liep de verwondingen op toen anderen vuurwerk aan het afschieten waren. Dezelfde dag werd een man van 29 jaar ook op de SEH behandeld. Hij had letsels opgelopen in het oog.

De vuurwerkverkoop- en afsteekperiode is met een dag ingekort. Er mag alleen vandaag nog vuurwerk worden afgeschoten en niet tot en met 2 januari zoals eerder het geval was.


Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April