Politie over uitgebrande container met man
31 Dec 2020, 11:34
foto


Het verkoolde lijk van Oemakant is op Tweede Kerstdag aangetroffen in een container. De 51-jarige man had zich in de container opgesloten, uit vrees voor verdere mishandeling. De politie trof bij aankomst op de locatie in het Casiporagebied twee afgebrande containers aan. In één van die containers zijn ook de restanten van Oemakant gevonden.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat Oemakant, de verdachte F.S. (41) en twee werknemers zaten te borrelen. Op gegeven moment vertrokken de twee andere werknemers met een ponton om andere werkzaamheden te verrichten en lieten zij Oemakant en F.S. achter.

Na een poosje belde Oemakant zijn zoon op met de mededeling dat F.S. hem had gekapt en dat hij zichzelf in zijn wooncontainer in veiligheid had gebracht. Hij vertelde dat hij de ingang van de container van binnenuit had gebarricadeerd. De zoon schakelde na het videogesprek met zijn vader via het Command Center de politie in.

Intussen kwamen de twee andere werknemers terug en werden zij door F.S. die nog met een scherp voorwerp te keer ging, bedreigd, meldt de afdeling Public Relations van de politie. Uit vrees maakten zij zich uit de voeten en zochten hulp bij andere werknemers. Toen de arbeiders voor de tweede keer terugkwamen, stonden twee containers, waaronder die waarin Oemakant zich bevond, in lichterlaaie. Twee dagen later is de verdachte F.S. aangehouden en in verzekering gesteld. Het lijk van Oemakant is in beslag genomen. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April