Kries Ramkhelawan ondersteunt strijd tegen Covid-19
31 Dec 2020, 04:43
foto
Kries Ramkhelawan zingt het voorlichtingslied over Covid-19. Hij wil hiermee een bijdrage leveren in de bestrijding van de dodelijke ziekte.


De artiest Kries Ramkhelawan heeft het initiatief genomen om de voorlichtingscampagne over Covid-19 te ondersteunen door een speciaal lied in Sarnami uit te brengen. Zo hoopt hij met zijn KR Music Institute (KRMI) een grote groep mensen te bereiken in de taal die ze het beste verstaat. Ramkhelawan heeft de tekst geschreven en gezongen.

Het lied is klassiek, modern en traditioneel ‘Baithak Gana’ met harmonium, dhool, dhantaal en mandoline gecomponeerd. "In deze tijd waarin de wereld en dus ook ons geliefd Suriname lijdt door de crisis en de pandemie, zien we behalve de economie en het bedrijfsleven, te meer nog de mens in disharmonie en emotionele stress," zegt Ramkhelawan aan Starnieuws.

De strekking van de tekst van dit voorlichtingslied is:
• Luister mijn broeders en zusters, luister goed naar de instructies, luister goed naar de waarschuwingen.
• Corona is serieus, blijf thuis, ga niet onnodig de straat op.
• Leef en laat leven door de Covid-19 protocollen te volgen

Op de dhool ondersteunt Sunil Shievparesad, terwijl de elektronische muzikale invulling is gedaan door Randy Baitali.
Met dit project levert KRMI een bijdrage aan de gezondheid, de welvaart en het welzijn in Suriname en alle andere delen van de wereld waar men de boodschap van dit nummer wil ontvangen, zegt Ramkhelawan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April