MZ betrekt lokale gezagsdragers bij bestrijding Covid-19
30 Dec 2020, 18:44
foto


De verontrustende Covid-19-situatie in de goudvelden heeft de Medische Zending (MZ) ertoe gebracht om de lokale gezagsdragers in stelling te brengen. Er zijn gesprekken gevoerd met de voorzitters van de Kapiteinsvereniging Brokopondo en stichting Bureau Vereniging Saamaka Gezagdragers.

Er heeft een uitwisseling van informatie plaatsgevonden tijdens de bespreking die in het weekend is gehouden. De situatie nationaal als in het binnenland is ter sprake gekomen, waarbij ook is aangegeven dat de mogelijkheid aanwezig is dat de Covid-19-variant al in Suriname is. Er zijn mogelijke quarantaineplekken geïdentificeerd. Onduidelijkheden van het gezag zoals de verplichte overheidsquarantaine zijn ook weggemaakt.

Afgesproken is dat het traditioneel gezag verder gaat met de districtscommissarissen over de opzet van quarantaine en isolatieplekken. Trainees uit onder andere Boven Suriname en de inheemse dorpen in Para zullen verder gaan om in hun dorpen informatie over Covid-19 te geven. De vertegenwoordigers van de gezagdragers hebben gevraagd om deze training ook voort te zetten in de dorpen van Brokopondo. De lokale gezagsdragers hebben beloofd hun volle steun te geven aan de bestrijding van Covid-19, meldt de Medische Zending in een persbericht.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March