Begin 2021 nieuwe Covid-19 ICU voor 's Lands Hospitaal
29 Dec 2020, 22:42
foto
Contractors werken aan de elektro-installatie van de nieuwe Covid-19 Intensive Care Unit van 's Lands Hospitaal. (Foto: SU4SU)


De afdeling Interne Geneeskunde van ‘s Lands Hospitaal heeft begin 2021 12 Covid-19 ICU ligplekken erbij. Het gaat om een project dat is opgezet in samenwerking met SU4SU. De kosten voor de nieuwe Covid-19 Intensive Care Unit (ICU) zijn geraamd op USD 70.000. Om dit project zo snel mogelijk te realiseren hebben verschillende contractors tijdens de feestdagen doorgewerkt.

Momenteel wordt de elektro-installatie verzwaard en uitgebreid en komen er speciale voorzieningen voor noodstroom. Er wordt ook gewerkt aan een installatie voor luchtbehandeling en medische gassen, zegt SU4SU in een persbericht. Op het schema voor deze week staat aanvang van het testen van de apparatuur en de installaties.

Binnen de landelijke strategie van het ministerie van Volksgezondheid voor aanpak van de Covid-19-pandemie, wordt er zoveel als mogelijk effectief gebruik gemaakt van de aanwezige, schaarse resources, in het bijzonder de human resources. Kritieke Covid-19 patiënten zullen in eerste instantie opgevangen worden in het AZP en ‘s Lands Hospitaal, omdat zij de geschikte bestaande infrastructuur, artsen en verplegers en ervaring om de zorg te leveren. Indien er meer ICU-capaciteit nodig blijkt te zijn, zullen ook de andere ziekenhuizen ingezet worden, geeft SU4SU aan. 

SU4SU is in maart 2020 opgericht. Het SU4SU Covid-19 Support Fund is opgezet door het Surinaams bedrijfsleven en wordt beheerd door de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB). Het geld in het fonds komt van donaties en fundraising activiteiten. Vanaf de start heeft SU4SU alle ziekenhuizen, zorginstellingen, kindertehuizen en bejaardentehuizen, en de vitale diensten zoals de politie en brandweer voorzien van PPE, waardoor ze hun werk veilig hebben kunnen doen. Ook de infrastructuur van de verschillende ziekenhuizen is versterkt.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April