85 Covid-besmettingen en 91 genezen
29 Dec 2020, 20:30
foto


Het aantal Covid-besmettingen heeft het afgelopen etmaal een enorme sprong genomen. Nadat enkele dagen de stijging minder hard ging, zijn vandaag 85 nieuwe geïnfecteerden geregistreerd. In Paramaribo zijn er 34 nieuwe besmettingen bijgekomen, in Wanica 21, Commewijne 5, Brokopondo 3, Marowijne 1. Opvallend is dat van 20 besmettingen het district niet duidelijk is. 

Het aantal actieve gevallen is niet verder gestegen omdat ook 91 personen vandaag genezen zijn verklaard. De actieve gevallen zijn nu op 363. In 24 uur zijn 411 personen getest. Hiervan waren 326 negatief. 62 personen worden behandeld in het ziekenhuis, terwijl 7 opgenomen zijn op de Intensive Care Unit. In isolatie zijn 166 positieven. Een deel hiervan is in thuis isolatie. 

Op een persconferentie gisteren van Volksgezondheid werd aangegeven dat de curve een afvlakking vertoonde. De stijging ging minder hard. Nu zijn er meer mensen getest en het aantal positieven is ten opzichte van gisteren meer dan verdubbeld. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei dat indien nodig voor het einde van het jaar nog een nieuwe analyse en update komt. De maatregelen die waren aangekondigd, zijn van kracht tot 2 januari, tenzij de situatie verandert. 


Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April