120e persoon overleden aan Covid-19
28 Dec 2020, 20:28
foto
De epidemiologische curve vanaf begin december. Na een steile stijging, is de curve iets afgevlakt. Er is echter nog steeds sprake van een stijging, ook al gaat het minder hard.


De 120e Covid-dode in Suriname is geregistreerd. De persoon is overleden in het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.

Voor het afgelopen etmaal zijn 35 positieven geregistreerd, terwijl 63 personen genezen zijn verklaard. Het aantal actieve gevallen is van 397 gedaald naar 369. Aangezien de stijging ten opzichte van een aantal dagen minder hard gaat, heeft de regering na overleg met het Outbreak Management Team besloten de maatregelen niet te verscherpen.

Epidemioloog Ingrid Krishnadath presenteerde de cijfers tijdens een persconferentie van Volksgezondheid maandagavond. Er werd door haar en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een beroep op de samenleving gedaan om zich te houden aan de maatregelen. Volgens Krishnadath hebben de maatregelen, vooral het vervroegen van de avondklok, effect gehad waardoor de stijging van aantal positieve gevallen minder hard gaat.

In de afgelopen 24 uur zijn er 160 testen uitgevoerd. Hiervan waren 125 negatief. 53 personen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Op de Intensive Care Unit worden 11 zieken behandeld. In isolatie zijn 123 mensen die positief zijn.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April