Al 70 verkeersdoden dit jaar
27 Dec 2020, 06:41
foto


De 70e verkeersdode is genoteerd in Commewijne. Een bromfietser heeft door een verkeersongeval het leven gelaten zaterdag aan de Commissaris Thurkowweg. De bromfietser raakte zodanig gewond dat hij ter plekke het leven liet.

Het aantal doden is deze maand in raptempo gestegen. Een frontale botsing tussen twee voertuigen op 6 december aan de Afobakaweg heeft aan zeven mensen het leven gekost.

Op 25 december zijn drie tieners omgekomen door een verkeersongeval aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. De 20-jarige autobestuurder was onder invloed van alcohol en heeft ook geen rijbewijs.

Het jaar 2019 is geëindigd met 80 verkeersdoden. De afgelopen jaren zijn er telkens weer meer dan 70 doden in het verkeer.

Na de dramatische aanrijding aan de Afobakaweg heeft Assembleevoorzitter Marinus Bee aangekondigd dat de wetgeving verscherpt zal worden. Er zijn teveel doden in het verkeer, terwijl velen blijvende lichamelijke letsels overhouden. "Wij hebben een verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiging en die moeten we nu oppakken. Wij kunnen als samenleving niet blijven toekijken en niks doen", zei Bee eerder aan Starnieuws.

Advertenties